sursa foto:  informatiazilei.ro

Iohannis, obligat să o revoce pe Kovesi: CCR a trimis motivarea la Monitorul Oficial-Ce conține documentul

Motivarea deciziei de revocarea a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost publicată, astăzi, de Curtea Constituțională a României. Documentul a fost trimis la Monitorul Oficial. Potrivit acesteia, Klaus Iohannis trebuie să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, fiind constatată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare formulată de ministrul Justiţiei.

Motivarea are 133 de pagini și precizează clar că președintele trebuie să o revoce pe șefa DNA. Vezi aici DOCUMENTUL!

„In interpretarea gramaticala a art.54 alin. (4) din Legea nr.303/2004, Presedintele este obligat sa revoce procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie la propunerea ministrului Justitiei. Acea sta, intrucat actiunea Presedintelui este descrisa prin termenul „revoca”, iar nu de o eventuala sintagma de tipul „poate revoca”. Este reglementata, asadar, o obligatie, iar nu o posibilitate a Presedintelui. Fata de aceasta interpretare, refuzul Presedintelui Romaniei de a da curs propunerii de revocare este lipsit de temei legal”.

De asemenea, potrivit motivării Klaus Iohannis este cel vinovat pentru conflictul cu ministrul Justiției.

„Refuzul Presedintelui apare deopotriva ca un act de incalcare a legii si un act de incalcare a Constitutiei, generand un conflict de competente intre acesta si ministrul Justitiei”.

Vezi și Detalii despre averea șefului DIICOT! Ce salariu impresionant pierde Daniel Horodniceanu, dacă va fi schimbat din funcție

Procurorul-șef DIICOT, avertisment pentru Victor Ciutacu! „Să vedem dacă se merită”

Elena Udrea nu este cap de afiș pe site-ul Poliției Române! Ce infractor deosebit de periculos i-a luat faţa fostului ministru, pe pagina persoanelor urmărite – El a declanșat o implozie în DIICOT

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare