sursa foto:  click.ro

Iohannis șterge pe jos cu Liviu Dragnea: ‘Se trezește un politician care mai e și infractor să se ducă la televizor și să amenințe acolo magistrații’

Klaus Iohannis se ține ferm pe poziții și nu se gândește sub nicio formă să semneze decretul de revocare a şefei DNA, aşa cum l-a obligat CCR, însă consideră că prin acest lucru nu încalcă legea fundamentală. Prin urmare, preşedintele nu consideră că există temei pentru suspendarea sa.

„Cred că se grăbesc un pic pesediştii. Nu am afirmat ce voi face în perioada următoare decât că voi citi cu atenţie decizia şi motivarea şi să vedem cum putem să găsim răpunsuri la problemele de acolo. Unii politicieni s-au grăbit să o dea în spaţiul public cu suspendarea. Nu va exista nicio suspendare. Chiar daca unii pesedişti vor să pară mai interesanţi la televizor”, a declarat Iohannis.

Președintele a vorbit și despre reacția magostraților, în urma declarațiilor făcute de Liviu Dragnea referitoare la plângerea împotriva premierului.

„Pe bună dreptate s-au revoltat magistrații. Adica cum se trezeste un politician care mai e și infractor să se duca la televizor și să amenințe acolo magistrații dupa ce a convocat un miting mediocru, anti-justitie. E inadmisibil. Nu putem să lăsăm statul să intre în derivă”, a declarat președintele României.

Acesta a explicat că declarația lui Liviu Dragnea, care spunea că ”statul paralel” a fost susținut și de partenerii internaționali este una ”foarte proastă”. Președintele a spus că ”statul paralel” este o invenție a PSD-iștilor pentru a-și justifica demersuri discutabile.

”Declarația este foarte proastă, contraproductivă. Eu am mai spus: în România nu există un stat paralel, este o invenție a PSD-iștilor, prin care încearcă să-și valideze demersurile anti-justiție. Eu le spun românilor că în România nu există un stat paralel, există un singur stat și pe acela îl reprezint eu.

Tot restul sunt povești ale PSD-iștilor, care încearcă să-și valideze anumite demersuri destul de discutabile”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, Iohannis a vorbit și despre Curtea Constituțională și legăturile cu PSD.

”Nu, n-aș face așa ceva, pentru că nu cred că este cazul. Constat că este o coincidență, care de data aceasta ridică foarte multe întrebări. CCR acum a dat o decizie, dar demersul de amputare a atribuțiilor președintelui este unul clar al PSD-ului și nu este de ieri, este pornit de mai de mult.

PSD-ul, pentru că nu reușește de atâția ani să dea președintele României, s-au gândit că mai bine taie din atribuțiile președintelui. Eu le spun că nu este o soluție”, a declarat Klaus Iohannis.

Vezi și Vești importante pentru clienții Bancpost: Ce se va întâmpla cu cardurile de debit

Lovitură pentru Simona Halep! Suma astronomică pe care o pierde CAMPIOANA de la Roland Garros

Pro Tv, la un pas de o amendă uriașă după meciul Simonei Halep! Ce s-a întâmplat

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare