sursa foto:  presidency.ro

Ion Cristoiu: ‘Cine i-a garantat lui Klaus Iohannis că PNL va câștiga alegerile din 6 decembrie cu peste 50%? Vrea să aibă pe lângă Guvernul Meu, Sistemul Meu și Parlamentul Meu’

Jurnalistul și Publicistul Ion Cristoiu afirmă că ”Alegerile trebuie ținute pe 6 decembrie 2020 pentru ca PNL să le câștige. Pentru ca Klaus Iohannis să aibă pe lângă Guvernul Meu, Sistemul Meu și Parlamentul Meu.”

 

”Președintele Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă luni, 19 octombrie 2020. Deși consacrată fanteziei numite Inițiativa celor Trei Mări, întîlnirea cu jurnaliștii a fost dominată zdrobitor de Revenirea în forță a Pandemiei. L-au obligat la asta întrebările jurnaliștilor, cu mici excepții vizînd măsurile luate de autorități pentru ținerea Crizei sub control.

Klaus Iohannis își făcuse din ziua de miercuri momentul conferinței de presă. Cum ținuse una luni, și avînd în vedere că pentru comoditatea sa două astfel de momente cereau un efort supraomenesc, producător de stres fizic și intelectual, toată lumea era sigură că întîlnirea de miercuri nu va mai avea loc.

Miercuri, pe la prînz, Cotroceniul a anunțat convocarea unei conferințe de presă la ora 18. Deși președintele ținuse una luni și de la ea, trecuseră doar două zile, opinia publică nu s-a mirat că mai ține una miercuri, la ora 18. Nu un Mesaj, nu un text pigulit pe Facebook, ci o conferință de presă cu Statement, urmat de întrebări și răspunsuri. Opinia publică nu s-a mirat de un asemenea eveniment unic în cei șase ani de trai nineacă la Cotroceni pe banii contribuabilului – două conferințe de presă într-o singură săptămînă

Ziua de miercuri 21 octombrie 2020, poate fi caracterizată drept neagră pentru România:

4.848 de cazuri noi de infectare, 765 la ATI, 2169 de școli închise, 10.250 de persoane internate, 69 de noi decese, numărul morților de Covid 19 a atins cifra de 6065.
Din toate părțile semnale de alarmă privind Sistemul sanitar. Pe primul loc, penuria de medici.
Acestor fapte ținînd doar de Criza sanitară li se adaugă, pentru a creiona atmosfera unei Stări de urgență națională, cele ținînd de Criza economică adîncită de la o zi la alta de Pandemie: restaurante, cinematografe, școli închise, Horeca se prăbușește într-un ritm vertiginos.

Toate țările europene sînt în cel de-al Treilea Război Mondial.

Numai că în imensa lor majoritate, autoritățile țin situația sub control.
La noi, așa cum se vede miercuri, 21 octombrie 2020, situația a scăpat de sub control.

Sistemul sanitar pîrîie din toate încheieturile. Deciziile sînt contradictorii. Una spune premierul și alta prefectul. Monica Anisie contemplă neputincioasă absența tabletelor din școli și balamucul din învățămîntul online. Între două isterii pe Facebook, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, se împrumută cu dobînzi uriașe. Banii de la UE, făgăduiți de Klaus Iohannis din vară, n-au venit nici acum. Guvernul se angajase că va da gata pînă-n octombrie Proiectele ce urmau să fie trimise Comisiei. Nu s-a mai auzit nimic despre ele.

Așa cum am mai scris, în astfel de vremuri națiunea are nevoie de mesaje de fermitate, de încredere că situația e ținută sub control, de convingerea că în fruntea statului e cineva care veghează, care conduce țara cu o mînă sigură și care supraveghează autoritățile, gata să le frece ridichea dacă se lasă pe tînjală.

Din această credință s-a ivit certitudinea că Klaus Iohannis a convocat conferința de presă de miercuri, a doua în această săptămînă, ca reacție la cifrele alarmante date publicității pe parcursul zilei.

Spre stupoarea tuturor, Klaus Iohannis a convocat conferința de presă pentru a reafirma decizia sa de neclintit de a se ține alegerile parlamentare pe 6 decembrie 2020.

Că alegerile trebuie ținute pe 6 decembrie 2020 am susținut și susțin și eu, intrînd în conflict cu adepții amînării. În comentariul din ediția anterioară, am arătat că tripla Criză cu care ne vom confrunta în iarna asta Sanitară, Economică și Meteorologică reclamă alegeri pe 6 decembrie 2020.
Nu pentru că așa cere Democrația, ci pentru că așa cere viața.
Avem nevoie de alegeri pentru că acestea sînt un moment de constituire a unei noi majorități parlamentare și pe acest temei de formare a unui nou guvern, legitimat de noua majoritate.
Nu se poate să intrăm în iarnă cu un guvern minoritar și un parlament care trage să moară.

Și Klaus Iohannis susține că alegerile trebuie ținute pe 6 decembrie 2020.

Pentru că România are nevoie de un guvern rezultat din alegeri?
Pentru că dificultățile tot mai mari impun un Guvern cu o majoritate tare în Parlament?
Nu.

Potrivit lui Klaus Iohannis, alegerile trebuie ținute cu orice preț pe 6 decembrie 2020, chiar cu prețul vieții românilor, pentru ca PSD să-și piardă majoritatea în Parlament:

„Alegerile trebuie să aibă loc la termen. Este fundamental pentru modul în care vom gestiona la începutul anului viitor pandemia, dar și pentru perioada post-pandemie, de reconstrucție, să avem o nouă majoritate parlamentară solidă și un guvern susținut de această majoritate în implementarea tuturor reformelor absolut necesare dezvoltării României. Actuala majoritate pesedistă este una ilegitimă, care nu mai reflectă de o bună bucată de timp voința reala lor a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică și nereprezentativă din martie, de cînd ne confruntăm cu această epidemie? A pus umărul la rezolvarea acestei crize sanitare, așa cum ar fi fost firesc? Nu. Dimpotrivă, actuala majoritate pesedistă a întîrziat și chiar a blocat o serie de măsuri de combatere a pandemiei și a adoptat legi populiste, care ar putea arunca România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani. Şi pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate, să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri.”

Surprinde, ca să nu spun, stupefiază aserțiunea „Actuala majoritate este una ilegitimă, care nu mai reflectă de o bună bucată de timp voința reala lor a românilor.”


Legitimitatea unei majorități se verifică prin alegeri. Nu locale, nu prezidențiale, ci parlamentare. Alegerile parlamentare n-au avut loc încă. De unde și pînă unde majoritatea actuală nu exprimă voința românilor? I-a spus lui, între două fleici, Lucian Pahonțu că voința românilor, pipăită de ofițerii SPP, nu mai e exprimată de majoritatea actuală? Au interceptat angajații SRI toate discuțiile între cetățenii patriei, inclusiv cele din toalete și au conchis că vor o altă majoritate? Putem pune la îndoială o majoritate cînd ea nu mai e majoritate.

Eșecul catastrofal al candidatului PNL la șefia Consiliului Legislativ, tractoristul Augustin Zegrean, arată clar că majoritatea e deținută în continuare de PSD. Nici rezultatele locale nu sprijină o asemenea aserțiune. Nu numai pentru că ele n-au vizat Parlamentul, dar și pentru că PSD a obținut un succes neașteptat. PNL a obținut la votul politic 30,76%. Înseamnă asta că PNL exprimă voința poporului? Dacă ar fi avut peste 50%, am fi putut vorbi de exprimarea voinței populare. Pînă la 50% mai sînt aproape 20 de procente.

Așadar, potrivit președintelui, alegerile trebuie ținute pe 6 decembrie 2020, deoarece numai astfel PSD pierde majoritatea. Altfel spus, deoarece numai astfel PNL dobîndește majoritatea.

Teza cu valoare de axiomă:
Alegerile trebuie ținute pe 6 decembrie 2020 pentru ca PNL să le cîștige. Pentru ca Klaus Iohannis să aibă pe lîngă Guvernul Meu, Sistemul Meu și Parlamentul Meu.

Păi de unde știe președintele de pe acum rezultatul alegerilor?

Ca și în cazul lui Nicușor Dan Generalii din instituțiile de forță l-au asigurat că alegerile sînt ca și cîștigate de PNL.
Președintele a declarat fără să clipească o clipă că după alegeri el va desemna ca premier pe Ludovic Orban.

Asta înseamnă că președintelui i s-a garantat nu numai că PNL va cîștiga alegerile, dar și că le va cîștiga cu un scor de peste 50%.

Pentru că doar cu un asemenea scor președintele poate desemna drept premier pe președintele PNL. Dacă va fi Guvern de coaliție, nici un președinte din lume nu poate fi sigur că negocierile pentru formarea majorității nu vor duce la o altă nominalizare.
Cine i-a garantat lui Klaus Iohannis că PNL va cîștiga alegerile din 6 decembrie cu peste 50%?”, conform cristoiublog.ro.

Citește și:

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare