sursa foto:  Administrația Prezidențială

Ion Cristoiu: ‘Între Klaus Iohannis și Stăpânii lui Mircea Geoană s-a ajuns la un miș-maș: Funcția de secretar general al NATO în schimbul sprijinirii lui Mircea Geoană la prezidențiale’

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu este de părere că ”Între Klaus Iohannis și Stăpânii lui Mircea Geoană s-a ajuns la un miș-maș: Funcția de secretar general al NATO în schimbul sprijinirii lui Mircea Geoană la prezidențiale. Klaus Iohannis vrea ca Nicolae Ciucă să fie candidatul PNL la prezidențiale. Nu pentru că l-ar vrea pe Nicolae Ciucă președinte, ci pentru că favoritul său de adevăratelea, Mircea Geoană, trebuie să aibe dinspre Dreapta un fel de Viorica Dăncilă pentru Klaus Iohannis”.

 

Alexandru Muraru nu e nu numai Reprezentantul special al Guvernului României pentru promovarea Politicilor, Memoriei, Combaterea antisemitismului, dar și liderul organizației județene Iași.

În această ipostază el a făcut duminică, 7 iulie 2022, unei agenții de presă următoarea Declarație în legătură cu prevederea din Acordul de Guvernare de rotire a premierului la anul astfel încît locul lui Nicolae Ciucă să fie luat de un reprezentant al PSD:

„România nu a avut niciodată un scenariu din acesta, al unei retrageri negociate din postul de premier. Într-adevăr problema schimbării premierului în mai-iunie anul viitor apare în protocolul coaliţiei. Însă personal cred că trebuie să vedem cum va arăta situaţia geopolitică la momentul acela, pentru că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri în plin conflict la marginea graniţelor României nu cred că fi un semnal bun. Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”.

 

Mai departe baronul local PNL deapănă și alte argumente în favoarea propunerii sale, cum ar fi faptul că PSD și așa deține ministere cheie sau că o preluare de către PSD a funcției de premier ar duce la declanșarea luptei pentru putere în partid.

 

Esențial rămîne argumentul Războiului din Ucraina.
De cînd s-a declanșat, el a fost în România argumentul pentru orice ticăloșie. Au crescut prețurile nu pentru că noi guvernăm prost, ci pentru că e război la hotarele noastre. E nevoie ca Guvernul să nu fie criticat, deoarece în condițiile Războiului de la granițele noastre asta ar însemna destabilizarea țării.

Folosirea acestui argument de către Alexandru Muraru trebuie adăugată, pentru a realiza proporțiile noi ticăloșii (tragerea pe sfoară a PSD), faptului că Alexandru Muraru e un intim al lui Klaus Iohannis. Rareș Bogdan, despre care a circulat și circulă zvonul că ar fi un apropiat al Cotrocenilor, e un biet copil față de Alexandru Muraru în materie apropiere de Klaus Iohannis.

De multe ori, Klaus Iohannis l-a folosit pe Alexandru Muraru pe post de Pahonțu al politicii românești.
Avem toate datele pentru a crede că declarația lui Alexandru Muraru nu e rodul unei treziri cu fața la cearșaf. Ea se vrea un test lansat de Klausă Iohannis pentru a vedea dacă Nicolae Ciucă n-ar putea rămîne premier pînă în 2024.

 

Ce interes ar avea Klaus Iohannis în afacerea asta?
Unul foarte simplu.

Între Klaus Iohannis și Stăpînii lui Mircea Geoană s-a ajuns la un miș-maș:
Funcția de secretar general al NATO în schimbul sprijinirii lui Mircea Geoană la prezidențiale.

 

Klaus Iohannis vrea ca Nicolae Ciucă să fie candidatul PNL la prezidențiale. Nu pentru că l-ar vrea pe Nicolae Ciucă președinte, ci pentru că favoritul său de adevăratelea, Mircea Geoană, trebuie să aibe dinspre Dreapta un fel de Viorica Dăncilă pentru Klaus Iohannis.
Doar un candidat de mediocritatea exemplară a lui Nicolae Ciucă din partea Dreptei ar face posibilă, în turul al doilea, victoria unui candidat al Stîngii.

Ca să-i iasă aranjamentul Klaus Iohannis are nevoie de un Nicolae Ciucă beneficiar în fața PNL al autorității de premier.
Dacă Nicolae Ciucă e premier PNL n-ar avea curaj să-l refuze în materie de candidatură.

N. B. Și PSD? PSD ce va face? Va înghiți gălușca?
Răspunsul trimite la ce-ar cîștiga față de ceea ce cîștigă în prezent miniștrii și baronii locali PSD dacă ar avea premier pe Marcel Ciolacu.
N-ar cîștiga nimic față de ceea ce li se oferă din belșug în guvernarea cu Nicolae Ciucă premier.
Dimpotrivă, există riscul ca un Marcel Ciolacu premier să tragă de urechi vreun ministru PSD sau să refuze vreun baron local.

Cît despre Marcel Ciolacu nici o problemă.
Păi de ce avem DNA?”, conform cristoiublog.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare