sursa foto:  alux.com

Ion Țiriac dă lovitura pe plan imobiliar: Investiție de peste 100 de milioane de euro într-un mega-proiect din București

Omul de afaceri Ion Țiriac va investi peste 100 de milioane de euro într-un mega-proiect imobiliar pe care îl pregătește în locul reprezentanțelor Țiriac Auto din zona Expoziției a Bucureștiului.

Primele detalii au fost prezentate în 2019, indicând un complex ce prevede construcția a 27 de tronsoane de clădiri de până la 20 de etaje și care va cuprinde locuințe, birouri, un mall și un hotel, în imediata vecinătate a centrului expozițional Romexpo din Capitală.

Ansamblul ar urma să fie dezvoltat pe un teren format din trei loturi cu o suprafață cumulată de 6,9 hectare ce aparține companiei Auto Rom, unde Țiriac Auto are reprezentanțe și service-uri auto pentru Mercedes-Benz, Mitsubishi și Hyundai. Planul Urbanistic Zonal prezentat de grupul lui Ion Țiriac nu a uitat de componenta auto, pentru care este rezervată o clădire cu spații de prezentare, comercializare auto și service cu șapte stații.

Arhitecții de la Studio 10M, care au mai realizat conceptele arhitecturale ale Țiriac Tower și ale proiectului mixt pregătit de Țiriac în locul fabricii IFMA, au realizat și conceptul general al proiectului din Expoziției. Acesta prezintă clădiri cu terase acoperite cu spațiu verde și turnuri de locuințe cu grădini verdicale pe balcoane.

SURSA FOTO: Studio 10M

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Țiriac Imobiliare nu au dorit să comenteze în legătură cu proiectul din zona Expoziției.

Indicatorii urbanistici propuși pentru acest proiect prevăt o suprafață desfășurată de peste 200.000 de metri pătrați, ceea ce se traduce printr-o investiție ce va depăși 100 de milioane de euro, conform celor de la Profit.ro.


Omul de afaceri este în etapa de definitivare a unui concept arthitectural și pentru proiectul mixt pe care îl pregătește în locul fostei Întreprinderi de Fabricație și Montaj Ascensoare (IFMA), de lângă Podul Grant din București. Fosta fabrică a fost demolată în 2019 și 2020.

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare