simona niculescu

Justiție DEGEABA. Iohannis și Dragnea invocați într-un caz uimitor – statul riscă să piardă sute de milioane

O hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă pe care autoritățile statului român nu vor să o respecte. Trei judecătoare de la Curtea de Apel care nu stăpânesc legile în vigoare. Sute de milioane de lei pe care riscă să le piardă statul român din încăpățânare și ignoranță. Klaus Iohannis și Liviu Dragnea invocați în cazul de-a dreptul uimitor pe care vi-l voi prezenta în aceasta anchetă. Urmează ca procurorul Tribunalului de Mare Instanță de la Paris (TGI) și Comisia Europeană să fie sesizate în speranța că acest caz își va găsi în cele din urmă finalitatea. Toate acesta în condițiile în care România militează pentru ridicarea MCV.

Caz fără precedent – MORTUL prăbușit din căruță

Simona Niculescu s-a născut în România, dar la 7 ani a emigrat politic în Franța împreună cu părinții ei, unde a absolvit liceul militar. Ca și cetățean francez  s-a specializat apoi în drept internațional și marketing politic, iar după 30 de ani a decis să se întoarcă acasă, în România. Străbunicul ei a fost judecător, bunicul jurnalist, unul din unchi, consul al Belgiei în România, iar altul militar în garda personală a Țarului Nicolai al Rusiei. Probabil de la ei a moștenit spiritul civic justițiar și nu are de gând să renunțe până când nu i se va face dreptate.

simona3În anul 2011 și-a cumpărat un domeniu în comuna Băiculești, județul Argeș, fără să-și dea seama că drumul pe care trebuie să-l parcurgă până la locuința sa, construită ulterior, este practic impracticabil, drumul pe care sătenii îl parcurg în fiecare duminică până la Biserică. Din cauza gropilor abisale, într-o zi, mortul care era transportat în căruță spre locul de veci s-a prăbușit în noroi. Familia a fost nevoită să aducă bidoane cu apă ca să-l spele, pentru că Biserica nu era racordată la apă.

Vezi și Scandal de corupție! DNA pe punctul să confiște ambasada SUA

La prima vedere, ar părea că povestesc despre un sat pierdut din Africa și totuși el se află la mai puțin de 150 de km de Capitală. Venită din mijlocul Parisului, după ce și-a stricat vreo două mașini, Simona s-a hotărât să dea în judecată Primăria, pentru a-i obliga să reabiliteze drumul. Și astfel în 2013, a obținut în instanță o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă care obliga autoritatea locală să repare drumul. Primarul Niculaie Dragnea, care a trecut de la PNL la PSD, s-a opus cu vehemență acestui demers, astfel că a hotărât să ignore hotărârea Justiției.

PREMIERĂ pentru jurisprudența românescă

Simona i-a scris președintelui țării, a făcut nenumărate demersuri peste tot. O plângere penală împotriva primarului a făcut și președinția în 2014, dar degeaba. Primarul Dragnea a fost de neînduplecat, ba chiar a angajat din banii statului un avocat, pe Alin Postelnicescu, la data angajării decan al Baroului Argeș, căsătorit cu o judecătoare de la Tribunalul Argeș, promovată ulterior la Curtea de Apel Pitești, să-l apere de Simona, mai exact să-l apere de punerea în aplicare a hotărârii judecătorești.

Judecătoria Curtea de Argeș a condamnat pe 10 octombrie 2014 definitiv și irevocabil Primăria Băiculești să plătească Simonei penalități în cuantum de 100 de lei pe zi de întârziere, până va fi respectată sentința civilă care-i obliga la reabilitarea drumului, cu toate că Primăria era apărată de domnul decan.

Vezi și Cine a orchestrat dosarul Burnei – SECRETE care ies la lumină

La calcularea penalităților, în 2015, lucrurile s-au complicat, deoarece soția domnului decan era colegă cu judecătorii de la Tribunal, care în mod inexplicabil au considerat că Primăria nu datorează nimic Simonei, chiar dacă nu ridicaseră un deget pentru a întreține măcar drumul care între timp devenise trist celebru.

La cererea franțuzoaicei, Curtea de Conturi a constatat că primarul a încălcat legea angajând un avocat care să-l apere de punerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, astfel că acesta a fost nevoit să returneze banii publici și să achite prestația avocatului din buzunarul său.

simona1Ulterior Simona a dat din nou în judecată Primăria și i-a cerut DESPĂGUBIRI civile pentru că nu poate merge cu mașina pe acel drum, iar în perioadă de iarnă este de-a dreptul sinistrată în casă. Acum două ierni a fost nevoită să topească zăpadă pentru a avea apă. A cerut instanței să i se achite suma de bani necesară închirierii unei mașini 4X4 care să o transporte din locuința sa până la un drum practicabil.

Astfel în anul 2015, Simona a obținut o hotărâre definitivă și irevocabilă fără precedent. Instanța a stabilit că aceasta trebuie să primească 80 de euro pe zi pentru a-și închiria o mașină care să o transporte. Este o premieră pentru jurisprudența din România.

Evident că Primarul nu a considerat că trebuie să ia în seamă nici această hotărâre a instanței, astfel că nici până acum nu s-a început reabilitarea drumului.

Judecătoarele care nu știu LEGEA

simona4Curtea de Apel Pitești, refuzând să calculeze penalitățile definitiv stabilite i-a respins, după câteva procese, această cerere de revizuire pe un motiv controversat.

„Decizie a fost pronunțată în totală violare a unei Decizii a Curții Constituționale (publicată în Monitorul Oficial cu peste 7 luni înaintea pronunțării completului), cu toate că această Decizie a fost adusă la cunoștința magistraților, precum dovedește răspunsul Curții de Apel Pitești la cererea mea de informații. Motivul de respingere al cererii de revizuire conform căruia „Convenția Europeană a Drepturilor Omului NU ESTE UN ACT AL Uniunii Europene” se lipsește, prin simpla enunțare, de orice comentariu.”, spune Simona Niculescu într-o plângere către CSM la care încă așteaptă răspunsul. Asta ar însemna că judecătorii nu stăpânesc legislația.

Desigur că ea poate merge oricând la executorul judecătoresc pentru a obliga Primăria să-i achite cele datorate. Însă cu toate penalitățile strânse ar însemna că statul român ar pierde sute de milioane de lei, iar ea nu dorește acest lucru. Ea vrea doar să se reabiliteze acel drum impracticabil pentru a putea avea o viață civilizată în România.

Însă dacă primăria nu va pune urgent în aplicare hotărârea judecătorească va apela la procurorul Tribunalului de Mare Instanță de la Paris (TGI), competent pentru a cerceta și urmări infracțiunile comise împotriva cetățenilor francezi în afara teritoriului Franței. Pentru că în acte, Simona este franțuzoaică. Apoi va sesiza Comisia Europeană și le va explică în detaliu cum autoritățile nu pun în aplicare hotărârile judecătorești definitive și irevocabile.

Răzbunarea PRIMARULUI – apel către Liviu DRAGNEA

NiculaeDragnea03Simona spune că pentru a se răzbuna pe ea pentru cele povestite mai sus, primarul Dragnea i-a întârziat și racordea casei sale la apă. După nenumărate petiții și apeluri la prefectul județului Argeș, acesta i-a cerut Primarului, ca în conformitate cu prevederile legale să-i asigure accesul la apă. Cu toate acesta, domnul șef de la Băiculești sfidează pe toată lumea. Nu vrea și punct. Legea e lege pentru cine dorește să o pună în aplicare, nu și pentru această autoritate locală.

Ceea ce este de-a dreptul revoltător este că la un moment dat, primarul Dragnea ar fi făcut un proiect pentru reabilitarea acestui drum, de vreo 400 de milioane de lei, dar respins ulterior. Nici nu e de mirare, când arhitectul șef era vice-primarul, electricianul de la Primărie, înlocuit apoi de agentul agricol al satului.

Se întâmplă în România, pe bani publici. Simona le-a scris din nou și lui Klaus Iohannis și lui Liviu Dragnea. De la funcționarii de la Cotroceni a primit telefonul în nas, iar de la subalternii președintelui PSD, ignoranță totală.

Cine rezolvă acest caz, care ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns. Este un caz de abuz, între miile din această țară. Justiția nu înseamnă doar spectacolul cătușelor sau cozile penible de la DNA, ci și astfel de cazuri, care se pot termina cu sute de milione pierdute de statul român din încăpățânarea unui edil.

Bugetul.ro îi solicită președintelui PSD, Liviu Dragnea să sancționeze derapajele colegului său tiz, Niculaei Dragnea și să-l determine să pună în aplicare cu celeritate, o hotărâre care are autoritate de lucru judecat.

O parte dintre documente, însemnând hotărâri judecătorești, plângeri sau petiții le puteți găsi AICI.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare