sursa foto:  wowbiz.ro

Karina Pavăl, moștenitoarea imperiului Dedeman, anunță lovitura primăverii! ‘Prima noastră tranzacție internațională’

Karina Pavăl, moștenitoarea gigantului Dedeman, anunță o lovitură fără precedent dată de compania românească. Frații Dragoș și Adrian Pavăl, prin Pavăl Holding, intră pe o nouă piață internațională, după ce au achiziționat hotelul italian Grand Hotel Gardone.

Grupul lituanian Apex Alliance și Pavăl Holding au anunțat finalizarea achiziției emblematicului Grand Hotel Gardone, inaugurat în anul 1884 pe malul lacului italian Garda. Deschiderea hotelului este programată pentru luna iunie 2023, marcând începutul sezonului de vară din acest an.

Karina Pavăl, moștenitoarea Dedeman, a afirmat că aceasta este prima tranzacție internațională a Pavăl Holding. „Viziunea noastră comună este aceea de a crea o destinație de neegalat pe malul acestui lac, care să răspundă nevoilor exigente ale călătorilor locali și internaționali care caută îmbinarea perfectă a frumuseții naturii cu bogăția culturală și experiența ospitalieră excepțională”, a punctat ea.

„Suntem încântați să anunțăm prima noastră tranzacție internațională, achiziționarea emblematicului Grand Hotel Gardone, un reper atemporal în Italia, care completează perfect portofoliul nostru. Împreună cu stimatul nostru partener, Apex Alliance, pornim într-o călătorie emoționantă pentru a repoziționa Grand Hotel Gardone într-o destinație de cinci stele la nivel internațional, respectând în același timp istoria sa captivantă și bogatul său patrimoniu.

Viziunea noastră comună este aceea de a crea o destinație de neegalat pe malul acestui lac, care să răspundă nevoilor exigente ale călătorilor locali și internaționali care caută îmbinarea perfectă a frumuseții naturii cu bogăția culturală și experiența ospitalieră excepțională”, a declarat Karina Paval, vicepreședinte Pavăl Holding.

Investiții de 45 de milioane de euro

La începutul anului 2024, hotelul va intra într-un proces de renovare și restaurare care implică investiții în valoare de 45 de milioane de euro și va plasa Grand Hotel Gardone pe harta hotelurilor premium de 5 stele. Apex Alliance Hotel Management a fost desemnat operatorul hotelier oficial.

Achiziția Grand Hotel Gardone, în parteneriat cu investitorul Pavăl Holding, reprezintă un eveniment important pentru compania noastră. Alături de hotelul Hampton by Hilton, aflat în construcție în Veneția, această achiziție este a doua investiție importantă pe care o facem în industria hotelieră din Italia. În urma reconstrucției planificate și a conversiei hotelului într-un prestigios brand internațional de 5 stele, această destinație va deveni un hotel emblematic în regiune.

Intenționăm să păstrăm patrimoniul inestimabil al acestui obiectiv, în timp ce introducem un concept de lux care oferă servicii exclusiviste, facilități îmbunătățite și priveliști impresionante ale Lacului Garda, apreciate atât de către turiștii străini, cât și de cei italieni. Cu o rivieră restaurată, acest hotel va contribui fără îndoială la dezvoltarea regiunii, va stimula turismul și în viitor va atrage noi investiții”, a declarat Vytautas Drumelis, partener Apex Alliance.

Investitorii Apex Alliance și Pavăl Holding se angajează să conserve bogata istorie a hotelului, care timp de decenii a captivat vizitatorii prin eleganța sa atemporală, în timp ce vor realiza noi dezvoltări interesante. După finalizarea renovărilor în primăvara anului 2026, hotelul va deveni o proprietate premium de 5 stele, afiliată unui renumit lanț internațional.

Construit în stil clasic, Grand Hotel este renumit pentru arhitectura și grădinile sale impresionante, accesul privat către malul lacului și cele cele 167 de camere cu priveliște spre lacul Garda. Printre invitații de seamă din trecut se numără Winston Churchill, Gabriele „Poetul” D’Annunzio, Regele George al Saxoniei, poetul laureat al Premiului Nobel Paul Heyse, romancierii William Somerset Maugham și Vladimir Nabokov.

Începând cu luna iunie, oaspeții se vor putea bucura de istoria, arta și cultura hotelului, deoarece acesta va rămâne deschis până la finalul toamnei anului 2023.

Referitor la planurile de dezvoltare pentru piața italiană, Apex Alliance și compania lituaniană Hanner construiesc un nou hotel cu 324 de camere în Veneția, care urmează să fie deschis în vara anului 2024 sub franciza Hampton by Hilton.

Achiziția Grand Hotel Gardone de către grup reprezintă un moment semnificativ pentru operatorul internațional Apex Alliance Hotel Management, care gestionează acum 15 hoteluri la nivel european, afiliate la branduri internaționale renumite precum Hilton, Marriott și Radisson.

Ernst & Young și KPMG România & Italia au oferit servicii de consultanță pentru această tranzacție.

Despre Apex Alliance Hotel Management

Apex Alliance Hotel Management (AAHM) este un operator litualian independent, care deține și administrează hoteluri la nivel european. AAHM face parte din grupul Apex Alliance – furnizor de servicii de dezvoltare și management hotelier cu o dezvoltarea ambițioasă. AAHM administrează 15 hoteluri în Italia, România, Polonia, Lituania și Letonia și intenționează în următorii ani să inaugureze noi hoteluri, extinzând activitățile în Italia, România, Estonia și pe alte piețe. AAHM deține francize oficiale care reprezintă branduri de talie internațională precum Hilton, Marriott și Radisson, precum și propriul brand The Marmorosch Bucharest afiliat la Marriot Autograph Collection.

Compania operează șase hoteluri în București, cu o capacitate totală de peste 1.000 de camere. Printre acestea se numără Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town, The Marmorosch Bucharest și Europa Royale. Grupul a investit circa 120 de milioane euro, până în prezent, în România.

Despre Pavăl Holding

Pavăl Holding servește drept vehicul de investiții pentru familia Pavăl, cea mai mare afacere antreprenorială din România. Cu un portofoliu diversificat care cuprinde sectoare precum retail, bricolaj, imobiliare, agricultură, auto, energie și alte domenii economice cheie, Pavăl Holding caută în mod activ oportunități strategice de creștere pe termen lung, atât în România, cât și pe piețele internaționale.

Despre Grand Hotel Gardone

Situat pe malul pitoresculuui lac Garda din Italia, Grand Hotel Gardone este o proprietate emblematică, renumită pentru eleganța atemporală și priveliștile captivante. Oferind ospitalitate de neegalat și o moștenire bogată, hotelul a fost o destinație prețuită pentru călătorii exigenți încă de la inaugurare. Pentru mai multe informatii va rugam vizitați https://www.grandhotelgardone.it/en/ .

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare