sursa foto:  g4media.ro

Kelemen Hunor, despre scandalul măririi alocațiilor pentru copii: ‘Scuze pentru această încurcătură, vom corecta asta, e obligația noastră’

Vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, și-a cerut scuze pentru ”încurcătura” apărută marți în legătură cu majorarea alocațiilor pentru copii: ”Vom adopta o Ordonanță de Urgență pentru a repara situația”.

 

Coaliția de guvernare a anunțat că, de la 1 ianuarie 2021, alocațiile vor fi majorate cu 20%, plus indexarea cu rata inflației. Numai că varianta trecută în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor lasă loc interpretării că alocațiile vor fi majorate de la această dată doar cu rata inflației.

Kelemen Hunor a declarat că Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență pentru a repara situația. Prin urmare, de la 1 ianuarie anul viitor, alocațiile copiilor vor crește cu 20%, așa cum a anunțat inițial coaliția.

Kelemen Hunor, despre majorarea alocațiilor pentru copii

 

„Discuția fost să mărim alocațiile de la 1 ianuarie cu 20%. Acest lucru se va întâmpla și mai mult ca sigur vom interveni cu Ordonanță de Urgență. E nevoie de ea.

S-a întâmplat ceva pe parcursul procedurilor parlamentare, eu nu vreau să explic, să descopăr unde și ce s-a întamplat că azi forma finală votată de Cameră, care a  venit de la Senat, nu e foarte exactă. Se poate interpreta și așa, și așa. Unii spun că doar cu inflația, alți că se va mări și cu 20%. 

Punctul nostru de vedere e că nu se poate lăsa așa și probabil vom corecta în două săptămâni printr-o OUG. Trebuie să tranșăm, că nu poate să rămână așa. Decizia a fost 20% de la 1 ianuarie 2022. 

Ieri la coaliție asta a fost ultima întrebare: ”rămâne varianta 20% de la 1 ianuarie?”. „Da!”. Și azi, când am văzut ce a ieșit, toată lumea a interepretat diferit. 

Scuze pentru această încurcătură, vom corecta asta, e obligația noastră”, a declarat vicepremierul Kelemen Hunor, conform b1.ro.

Vezi și:

Gabriela Firea, atac devastator la adresa Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR: ‘Nu le pasă de copii! Alocațiile nu mai cresc în acest an!’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare