Klaus Iohannis a eșuat! Profesorii refuză ofertă președintelui: Nu semnăm niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României

Sindicaliștii din Educație au făcut un anunț de ultimă oră! Greva generală va continua în învățământul românesc, transmis sindicaliștii.

Astăzi aceștia au anunțat că nu vor semna niciun acord, fie el și unul girat de președintele României, Klaus Iohannis.

Amintim că ieri, după întâlnirile cu sindicaliștii din Educație,  Klaus Iohannis a anunțat că va gira un acord între Guvernul României și reprezentanții profesorilor, pentru rezolvarea situației.

Anunțul făcut de sindicaliști:

„Mesajul colegilor care sunt în grevă este clar: Greva continuă!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României. 

Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor.

Menționăm că solicitările noastre au rămas aceleași: 

  • Majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare;
  • Emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie (salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic).

 

PREŞEDINTE,      PREȘEDINTE,

     Simion HANCESCU             Marius Ovidiu NISTOR”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare