sursa foto:  ejpress.org

Klaus Iohannis: ‘Consumul de droguri în rândul tinerilor este un fenomen alarmant; subiectul – inclus pe ordinea de zi a următorului CSAT’

Preşedintele Klaus Iohannis avertizează că în Româniaconsumul de droguri în rândul tinerilor este un fenomen alarmant”.

Klaus Iohannis a anunţat că subiectul va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel.

”Sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale”

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale„, a spus şeful statului, la deschiderea anului şcolar de la Şcoala gimnazială nr. 162 din Capitală, conform agerpres.ro.

El a subliniat importanţa comportamentelor preventive şi responsabile.

Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun„, a afirmat Iohannis.

Şeful statului a adăugat că prin educaţie şi conştientizare se poate „construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări„. De asemenea, preşedintele Iohannis a punctat că este vital să fie implementate programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase.

La deschiderea anului şcolar de la Şcoala gimnazială nr. 162 au participat şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare