sursa foto:  romania-insider.com

Klaus Iohannis: ‘Îmi doresc după alegeri un Guvern solid, nu doar timp de 4 ani’

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că îşi doreşte după alegeri un Guvern solid, nu doar timp de 4 ani, argumentând că mai bine ar fi un mandat mai lung şi o continuitate în reformarea sistemului de sănătate.

 

„Tema spitalelor şi a sănătăţii publice nu e una nouă şi eu am atins tema de multe ori. Am avut discuţii chiar cu persoane din conducerea OMS, am avut semnări de documente chiar aici în Sala Unirii, am avut vizite în spitale. Sistemul nostru de spitale nu funcţionează bine, spitalele nu sunt suficient de bine dotate, procedurile nu sunt clare, prevenţia e ca şi inexistentă, marile măsuri de prevenţie practic au dispărut şi rezultatul e cel pe care îl vedem. Sănătatea publică nu e prea bună.

Avem prea mulţi români bolnavi şi poate nici nu ştiu. Toate aceste lucruri trebuie schimbate. Ele nu se schimbă de azi pe mâine. Ele se schimbă an de an, prin reforma sistemului, de aceea îmi doresc după alegeri un Guvern solid, nu doar timp de 4 ani. Mai bine ar fi un mandat mai lung şi o continuitate în reformarea sistemului de sănătate, dacă vrem să ajungem vreodată la nivelul la care s-a ajuns în partea mai vestică. E o temă extrem de importantă şi sunt foarte hotărât să îi acord toată atenţia”, a declarat preşedintele Iohannis.

”Avem multe modele de administraţii locale de succes, care în 4 sau 8 ani au cunoscut transformări majore în bine, după cum avem administraţii locale care au eşuat lamentabil în a garanta până şi accesul la utilităţile de bază. Dumneavostră ca votant vă veţi putea da seama dacă comunitatea în care trăiţi are schimbări în bine sau e cazul schimbării conducerii administraţiei”, a răspuns preşedintele, întrebat în legătură cu lipsa apei calde în unele zone din Bucureşti, informează news.ro.

Citește și:

Cozmin Gușă dezvăluie cine e ‘Președintele din Umbră’ al României! El e principalul influencer al deciziilor lui Klaus Iohannis

Au îngropat securea războiului! Eliberat din pușcărie, temutul lider al Cordunenilor a semnat tratatul de pace

Video. Un ministru din Guvernul Orban a fost prins cu minciuna! A declarat că nu are contracte cu statul, deși în SEAP apare altceva

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare