Klaus Iohannis, la Bruxelles:Rezultatul este dezamăgitor

Președintele Klaus Iohannis, a făcut declarații, vineri,la Bruxelles,după discuțiile pe împărțirea banilor europeni

„Părerile sunt împartite între state membre UE pe buget. Majoritatea ne dorim un buget cât este propus sau mai mare. Au fost discutii. Au durat până la 6 dimineața când am intrat eu cu echipaa mea. Rezultatul este dezamăgitor.  Nu s-au făcut progrese. Pozițiile nu s-au armonizat. Încercăm sa vedem dacă putem să obținem un progres în negocieri. Majoritatea dintre noi suntem destul de sceptici”, a declarat Iohannis, la Bruxelles.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri dimineaţa, o întâlnire cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după ce lucrările reuniunii extraordinare a Consiliului European pe tema bugetului multianual al UE pentru perioada 2021-2027 au fost întrerupte.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a întrerupt, joi seara, summitul pentru a avea negocieri bilaterale cu toţi şefii de state sau de guverne prezenţi la reuniune în încercarea de a ajunge la un acord cu privire la viitorul buget al UE.

Lucrările reuniunii extraordinare a Consiliului European urmează să fie reluate vineri, preşedintele Consiliului European fiind aşteptat să înainteze liderilor o nouă propunere cu privire la bugetul multianual al UE.

Summitul extraordinar al Consiliului European a început joi după-amiaza şi a fost întrerupt după patru ore de discuţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European, că doreşte ca România să primească bani suficienţi pentru coeziune şi agricultură în viitorul buget multianual al UE şi un buget per total mai mare decât cel din perioada anterioară.

Vezi și:

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

Cine taie și spânzură în justiție? Miza pentru noii procurori șefi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare