sursa foto:  Facebook

Klaus Iohannis, prins din nou în offside

Președintele Klaus Iohannis a dorit să fie jucător în problema premierului și i-a ieșit, însă doar pe jumătate. Și-a dorit să dea dovadă de forță, erijându-se în liderul opoziției și nu s-a sfiit să sublinieze ori de câte ori a avut ocazia că nu va desemna un premier penal.

Mai mult de atât, președintele nu a vrut nici un prim ministru musulman și și-a prezentat decizia respingerii lui Sevil Shhaideh într-un discurs de 47 de secunde, lăsând mult spațiu pentru întrebarea de ce?.

Până aici, lucrurile au evoluat într-un mod decent, însă ce a urmat după, l-a aruncat din nou pe șeful statului în offside. Acesta a gândit corect strategia de a-l scoate din ecuație pe adversarul său politic Liviu Dragnea, însă modul de acțiune a lăsat încă o dată de dorit.

Vezi și De necrezut! Acuzații grave la adresa unui ministru din Guvernul Grindeanu

În premieră mondială, Iohannis l-a anunțat pe Sorin Grindeanu că-l va desemna premier printr-un sms sec: Succes!, cam același stil cu celebrul Ghinion!.

Dorind probabil să fie original, președintele României a ales să nu se adreseze poporului român și să nu apară cu premierul Grindeanu în prim plan, lăsându-i spațiu enorm lui Dragnea să se impună public drept liderul politic al stângii fără drept de apel. Iohannis ar fi avut ocazia să creeze o surpare a stângii, introducând în ecuație încă o figură centrală, care ulterior ar fi creat divizare și în PSD, așa cum de altfel s-a mai întâmplat și cu alte ocazii când au fost mai mulți lideri centrali.

În loc să creeze ideea unei cooperări firești cu premierul Grindeanu și să-l invite la Cotroceni imediat pentru a-l desemna, scoțându-l din prim plan pe Dragnea, Iohannis a ratat această șansă și a ales să privească din nou de pe margine cu atenție și îngrijorare.

Ar fi putut poate să-și exprime câteva idei legate și de viitorii miniștri, dar nu a făcut-o astfel că la Cotroceni nu i-a mai rămas decât să dea mâna cu aceștia, deși unii dintre ei se descalifică doar prin simpla prezență.

Chiar dacă discursul de la Palat a fost unul destul de inspirat punctând pe alocuri, în prezent se poziționează în antiteză doar cu Liviu Dragnea, ceea ce trezește amintiri din epoca apusă Băsescu – Ponta. Și Dragnea este cel care are puterea în mâinile lui.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.