sursa foto:  Facebook

La ordinul premierului Nicolae Ciucă, polițiștii cărora le-a fost furată mașina au fost dați afară din Poliția Română

Cei doi polițiști din cadrul IPJ Sibiu, cărora le-a fost furată autospeciala de serviciu, au fost dați afară din Poliția Română. Destituirea vine după ce premierul Nicolae Ciucă a cerut public să se ia măsuri împotriva lor, dat fiind că au probleme „în îndeplinirea atribuțiilor funcționale”.

În noaptea de 20 spre 21 octombrie, un tânăr de 23 ani a fost prins de o patrulă de poliție că a condus, sub influența băuturilor alcoolice, un autoturism neînmatriculat. Ulterior, el a fost dus la sediul Biroului Rutier din cadrul IPJ Sibiu, pentru a i se întocmi documentația necesară începerii cercetării penale, pentru faptele comise.

La ieșirea din sediul Poliției, tânărul s-a răzbunat pe polițiști, fugind cu mașina de serviciu a acestora, mașină ce era parcată chiar în fața instituției. După ce a furat autospeciala, el s-a oprit într-o intersecție și a început să-i controleze pe participanții la trafic. În cele din urmă, falsul polițist s-a dus să joace la păcănele, de unde, de altfel, a fost ridicat de polițiști.

Imediat după acest incident, premierul Nicolae Ciucă a cerut ca polițiștii cărora le-a fost furată mașina să răspundă. Cei doi agenți au fost dați afară din Poliția Română, potrivit unei dezvăluiri făcută de Sindicatul Național al Polițiștilor din România DECUS. Sindicaliștii susțin, însă, că decizia a fost prea dură, anunțând că vor apela atât la forurile superioare, cât și la instanța de judecată, pentru a fi anulată dispoziția dată împotriva colegilor lor.

Ce a declarat Nicolae Ciucă, într-o conferință de presă, la 21 octombrie:

„Toți cei care se fac responsabili pentru astfel de evenimente hilare, cum le-a denumit domnul ministru Bode, trebuie să răspundă și înseamnă că în îndeplinirea atribuțiilor funcționale au probleme și nu trebuie să avem astfel de evenimente în interiorul instituțiilor de stat”.

Anunțul SNPR DECUS:

„În cazul furtului autospecialei din fața sediului IPJ Sibiu, cei doi polițiști implicați au primit ca sancțiune <<destituirea din Poliție>>, care este cea mai dură sancțiune ce se poate acorda conform Statutului Polițistului.

Apreciem că această sancțiune aplicată membrilor noștri de sindicat este disproporțională comparativ cu gravitatea abaterii săvârșite, în condițiile în care abateri disciplinare mult mai grave au fost sancționate cu simple mustrări.

De altfel, cei doi colegi sancționați sunt printre cei mai de calitate polițiști pe care îi are IPJ Sibiu, având rezultate mult peste medie, fiind și recompensați. Iată însă că întreaga activitate a acestora este ignorată, destituirea lor fiind un paravan pentru menținerea în funcții și a factorilor de decizie locali, care se fac cel puțin la fel de vinovați de incidentul cu pricina.

Pentru cei ce nu cunosc detalii, Consiliul de Disciplină care a judecat abaterile colegilor noștri a propus sancțiuni mai blânde însă șeful IPJ Sibiu a considerat că cei doi merită destituiți, neținând cont de concluziile Consiliului de Disciplină.

Reamintim că „militarul de carieră care nu va face niciodată politică” – onor premier Ciucă a dispus, mai mult sau mai puțin oficial, destituirea colegilor noștri, ordinele fiind probabil transmise în teritoriu de (încă) ministrul Bode. Nu am vrea să credem că decizia șefului IPJ Sibiu are vreo legătură de cauzalitate cu declarațiile celor două personaje.

Firește, acordăm asistență juridică de specialitate colegilor noștri și vom contesta la forurile superioare cât și în instanța de judecată această „memorabilă”sancțiune, cu speranțe reale că vom obține anularea dispoziției de destituire și aplicarea unor sancțiuni disciplinare proporțional cu faptele comise.

Biroul Executiv al Sindicatului #Decus
🇹🇩 SNPR DECUS – Demnitate, Onoare, Respect, Camaraderie”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare