sursa foto:  Facebook

Legătura dintre Nicușor Dan și Sebastian Ghiță! Păi ori suntem integri ori nu mai suntem?

Pe 5 iunie, Nicușor Dan și partidul său, Uniunea Salvați Bucureștiul, reușeau să producă marea surpriză și să obțină un scor colosal pentru un partid atât de mic – 30,52% pentru candidatul la Primăria Capitalei și 15 mandate de consilieri generali, adică triplu și respectiv dublu față de scorurile înregistrate de PNL, cel mai mare partid de dreapta din România.

Dar cum au reușit cei de la USB să scrie istorie? Evident cu o campanie foarte inteligentă și foarte inspirată, campanie care nu ar fi existat fără resursele materiale necesare.

Vezi și Premoniția soacrei președintelui Iohannis s-a ADEVERIT!

În aprilie 2016, Nicușor Dan spune public că a strâns din donații, până la momentul respectiv 150.000 de euro în principal de la diverși oameni de afaceri și că se așteaptă ca până la finalul campaniei pentru locale să ajungă la 300.000 de euro.

De asemenea, acesta preciza ori de câte ori avea ocazia că alături de el vor fi numai oameni asupra cărora nu planează niciun fel de suspiciune de corupție și că nu va face niciodată niciun compromis.

Într-o postare pe facebook de vineri (7 octombrie) artista Mihaela Mihai spunea că i s-a respins cererea de adeziune la USR pentru că ar fi frecventat și alte partide. Aceasta îi acuză pe cei de la USR că deși știau povestea ei, au lăsat-o să se implice în partid și în strângerea de semnături și că abia acum, două luni mai târziu au hotărât să-i spună că nu corespunde profilului dorit.

Vezi și Alina Gorghiu, încă un pas spre Elena Udrea

Așadar Nicușor Dan și USR nu vor să facă niciun compromis. Mai mult, vor să respecte criteriile impuse până la capăt. Corect până aici.

Interesant, însă este cine au fost sponsorii principali ai lui Nicușor Dan pentru campania de la locale și și mai interesant este și cine sunt sponsorii actuali. Presat de PNL, acesta le-a dezvăluit, la jumătatea lunii mai, numele celor 7 binefăcători ai lui: Sir George Iacobescu, Alexandru Lăpuşan, Horia Manda, Camil Perian, Nicolae Raţiu, Iulian Stanciu şi Florin Talpeş. Dacă aceștia contribuie cu bani și la campaniea pentru alegerile parlamentare, rămâne să ne lămurească Nicușor Dan.

Să ne oprim, însă puțin asupra numelui IULIAN STANCIU. Om de afaceri foarte prosper, cu o avere estimată la peste 40 de milioane de euro, CEO al eMAG și co-fondator ASESOFT.

Da, este vorba de același ASESOFT co-fondat de deputatul Sebastian Ghiță, care în prezent este anchetat de procurori pentru un prejudiciu adus statului de 28,5 milioane de euro.

Vezi și Surpriză! CTP bate în retragere în războiul cu Sebastian Ghiță

Stanciu a fost coleg de liceu cu Sebastian Ghiță și cei doi au dezvoltat împreună un adevărat imperiu IT.

Procurorii susțin că, pentru fraudarea statului, Sebastian Ghiţă nu ar fi putut acţiona singur. El ar fi creat o întreagă structură cu atribuţii bine definite. Printre oamenii care l-ar fi ajutat îl regăsim și pe Iulian Stanciu, față de care care magistrații au dispus și instituirea măsurii sechestrului asigurator.

Desigur că Iulian Stanciu a spus că nu are nicio legătură cu Sebastian Ghiță și că au drumuri și valori diferite, dar pentru procurori suspiciunea există.

Nu știm nici dacă Ghiță este sau nu vinovat, până la sentința finală, dar știm că planează multe suspiciuni asupra lui legate de fapte de corupție.

Și asupra lui Iulian Stanciu planau și planează suspiciuni ale procurorilor DNA, dar pare că pentru Nicușor Dan, nu. Pai cum facem? Ori suntem integri până la capăt ori nu mai suntem?

Vezi și Tupeu MAXIM! Cum au ajuns magistrații să ia pensie de 1 MILIARD lei vechi pe lună?

Mihaela Mihai nu poate fi acceptată în USR pentru că a fost în mai multe partide, dar banii lui Iulian Stanciu au fost buni pentru a fi folosiți în campanie.

Deci până la urmă cu banii cui salvează Nicușor Dan România?

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare