sursa foto:  impact.ro

Leonid Nevzlin, oligarh rus în exil, avertizează: ‘Războiul va continua mult timp. Încearcă să distrugă Ucraina’

Oligarhul rus în exil Leonid Nevzlin a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu vrea să anexeze Ucraina, ci să o „distrugă”.

„Putin încearcă să distrugă Ucraina. O înțelegem din această violență insuportabilă și natura îngrozitoare a acestui război”, a declarat Nevzlin pentru ziarul online. „Distruge orașele vorbitoare de limbă rusă, distruge ființele umane.

Acesta este modul lui de a se răzbuna – împotriva Ucrainei și împotriva președintele ucrainean Volodimir Zelensky. El măcelărește ucraineni și distruge infrastructura. Oricine este implicat în lucrările de restaurare va trebui să curețe, dărâmăturile și construiți de la zero”.

Oligarhul exilat a spus că au existat „zvonuri” că Putin ar fi căutat inițial să împartă activele în Ucraina, dar a spus că, dacă „așa ar fi fost cazul, nu ar fi distrus” combinatul siderurgic Azovstal, ci în schimb „ar fi preluat-o. pentru a o transmite ulterior asociaților săi”.

Uzina a fost locul ultimei rezistențe împotriva forțelor ruse din orașul-port ucrainean Mariupol în această primăvară.

„Ați văzut câmpul din Donbas care a fost semănat cu bombe și explozibili? Aceasta este viziunea lui pentru Ucraina. Războiul va continua mult timp”, a adăugat Nevzlin, care a fugit din Rusia pentru Israel în 2003, când mai mulți dintre colegii săi au fost arestați. de oficialii rusi.

În martie, în urma invaziei Ucrainei, oligarhul exilat a renunțat la cetățenia rusă.

Luna trecută, un alt oligarh exilat, miliardarul Mihail Hodorkovski, a spus că Putin se îndreaptă către căderea sa prin invazia sa.

„Dacă va câștiga acum în Ucraina, va începe, din cauza problemelor interne, un război cu NATO . Și în cele din urmă va pierde acel război”, a declarat Hodorkovski pentru Financial Times . „Dacă nu ar fi fost atâtea victime, aș fi spus că de fapt sunt destul de fericit, pentru că s-a angajat pe o rută care va duce la dispariția lui. Dar această victorie specifică în Ucraina depinde în întregime de Occident”, conform newsweek.com

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare