sursa foto:  g4media.ro

Lider politic: ‘Ceea ce se întâmplă este foarte grav pentru societatea românească și pentru pensionari în ansamblu pentru că se creează panică’

Președintele executiv al PMP, Petru Movilă, i-a îndemnat pe liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, să prezinte public situația sistemului de pensii și soluțiile pentru a acoperi deficitul.

Petru Movilă (PMP), despre situația sistemului de pensii

Referitor la faptul că Ministerul Muncii invocă un deficit de 12 miliarde de lei la sistemul de pensii, în timp ce USR susține că deficitul ar fi chiar mai mare, Petru Movilă a explicat:

„Din păcate, ceea ce se întâmplă este foarte grav pentru societatea românească și pentru pensionari în ansamblu pentru că se creează panică – o dată, pentru cei care sunt în plată și, doi, pentru cei care vor intra într-un timp foarte scurt în sistemul de pensii. Pentru că Ministerul Muncii și Guvernul, PNL-PSD, trebuiau să vină clar să prezinte situațiile corecte (…), care sunt cauzele pentru deficit, care sunt soluțiile”.

„Da, vorbim de imoralitatea pensiilor speciale, însă aceste pensii reprezintă o sumă foarte mică și nu cred că este doar singura soluție-șansă de a recupera ceva din deficitul de la pensii. De aceea, cred că ministrul Muncii și premierul sau Ciolacu și Ciucă trebuie public să prezinte care este situația adevărată a sistemului de pensii, încasări-plăți, și care sunt soluțiile pentru a acoperi acest deficit”, a adăugat Petru Movilă, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare