sursa foto:  TASS

Liderul belarus Alexander Lukașenko face o declarație cutremurătoare: „Sunt motive reale să ne îngrijorăm privind izbucnirea unui al Treilea Război Mondial”

Președintele belarus Alexander Lukașenko consideră că îngrijorările legate de potențialul început al celui de-al Treilea Război Mondial sunt destul de valabile, deoarece forța militară a devenit principalul argument implicit al centrelor globale de luare a deciziilor.

Potrivit liderului belarus, forța militară a devenit din nou principalul argument invocat de centrele globale de luare a deciziilor. Lukașenko a menționat că zeci de mii de militari NATO și sute de unități de hardware militar, avioane și elicoptere sunt desfășurate în apropierea granițelor Rusiei și Belarusului.

„Forța militară a devenit din nou principalul argument invocat de centrele globale de luare a deciziilor. De parcă nu ar fi fost niciodată milioane de pierderi [în vieți umane] și ororile Primului și celui de-al Doilea Război Mondial. Acum am fost literalmente înghițiți de un val informațional de așa-numita presimțire a unui al Treilea Război Mondial, care a fost bătut de toată lumea și de unchiul lor. Și există motive pentru astfel de preocupări”, a subliniat președintele belarus.

Canalul Pul Pervogo Telegram, care este apropiat de serviciul de presă prezidențial din Belarus, a transmis că sunt aproximativ 32.000 de militari din contingentele unificate ale NATO și ale forțelor armate americane staționați în imediata apropiere a Belarusului și Rusiei, în cadrul operațiunilor alianței care se desfășoară în Europa. Este vorba de peste 1.000 de unități de blindaj, aproximativ 160 de artilerie, sisteme și mortare, 235 de avioane și elicoptere.

Citește și: Prietenul lui Vladimir Putin s-a pus la ‘adăpost’! Preşedintele din Belarus a semnat o lege care îi oferă imunitate pe viaţă faţă de anchetarea penală

Șeful securității liderului Alexander Lukașenko spune că Occidentul lucrează pentru răsturnarea violentă a guvernului

Ivan Tertel, președintele Comitetului pentru Securitate de Stat din Belarus, a acuzat Occidentul că lucrează pentru crearea condițiilor pentru o schimbare neconstituțională a puterii în țară. Oficialul a mai spus că Occidentul acordă o atenție sporită utilizării așa-numitei coloane a cincea care operează în Polonia, Lituania și Ucraina sub forma unor organizații separate de fugari, care s-au transformat în esență în centre de activități subversive împotriva Belarusului.

„Occidentul implementează în mod consecvent măsuri pentru a pune presiune asupra țării noastre. În primul rând, acestea sunt sancțiuni economice ilegale, încercări de a ne separa de piețele tradiționale, de legăturile de cooperare cu parteneri din țările CSI, care ar trebui să declanșeze – citez – „revolte alimentare” și duc la crearea condițiilor pentru o schimbare violentă a ordinii constituționale în Belarus”, a spus el la o întâlnire pe care președintele belarus a avut-o cu personalul superior al agențiilor de securitate națională, potrivit agenției de presă Tass

Vezi și: Armata redevine obligatorie prin lege pentru tineri într-una dintre țările aflate în apropierea zonei de conflict dintre Ucraina și Rusia

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare