Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, a precizat că greva din sistemul de învățământ va continua.
Marius Nistor a precizat ”Este normal să solicite aplicarea acelei grile în integralitate. Că nu are statul bani nu este adevărat, problema este de cum cheltuie statul bani. Este vorba de prioritizarea lor”.
Liderul sindical a precizat că „greva va continua”.
„În momentul de față, colegii noștri sunt mai hotărâți decât oricând, atâta vreme cât n-au fost de acord cu conținutul acelei ordonanțe, care a fost asumată doar de Guvern, și atâta timp cât una dintre revendicările cele mai importante, legată de grila de salarizare negociată cu Ministerul Educației la cererea primului-ministru, devine incertă, pentru că acel sistem de referință foarte clar, faptul că salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată ar trebui să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie, pe care se întemeiază acea grilă de salarizare, este prins doar într-o notă de fundamentare, o notă de fundamentare care nu are niciun fel de valoare juridică”, a declarat Marius Nistor.
„Problema este următoarea. Semnătura unui oficial al statului român apare pe ordonanța de urgență, nu pe nota de fundamentare. Mai departe, avem suficiente exemple că politicienii noștri n-au respectat legi în vigoare. Le-au prorogat, le-au amânat. Știm cu toții foarte bine care a fost practic. Și atunci cum poți să ai încredere într-o notă de fundamentare care nu este semnată de nimeni și care stabilește deja niște termeni care nu sunt acceptați de către colegii noștri?”, a adăugat el.
Nemulțumirea angajaților din Educație este legitimă, spune Marius Nistor.
„Este normal să solicite aplicarea acelei grile în integralitate. Că nu are statul bani nu este adevărat, problema este de cum cheltuie statul bani. Este vorba de prioritizarea lor. Nu poți defila în permanență că avem o limită de deficit bugetar, că ne împrumutăm prea mult, este o poveste pe care o auzim de peste 30 de ani, și ea trebuie să înceteze. Dacă vrei să evoluezi ca stat, automat trebuie să investești în educație, cum au făcut toate statele dezvoltate din această lume. Numai în România nu se înțelege așa ceva! Este mai ușor să arunci anatema de fiecare dată pe corpul profesoral”, a continuat sindicalistul, conform b1tv.ro.