sursa foto:  stirileprotv.ro

Ligia Deca, către tinerii care își doresc să devină profesori: Va avea mai mult sprijin

Ministrul Educației, Ligia Deca, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre ce i-ar spune unui tânăr care dorește să devină profesor. 

„I-aș spune că, în conformitate cu legea învățământului preuniversitar, cea care a fost aprobată deja de Parlament, dacă ia această decizie, trebuie să urmeze un masterat didactic în care 80% este practică și pentru fiecare fiecare lună în care el este student în cadrul acestui masterat va primi o bursă egală cu salariul mediu brut.

De asemenea, i-aș mai spune că, spre deosebire de alte circumstanțe de până acum, va avea mai mult sprijin prin regândirea sistemului de mentorat, de formare continuă și prin restructurarea modului în care va face practică în contextul masteratului didactic, prin expunerea la tot felul de școli cu diferite comunități școlare, cu diferite provocări.

Cred că modul în care reașezăm cariera didactică în legea învățământului preuniversitar va face ca această profesie să devină atractivă, sigur, coroborat cu noua grilă de salarizare pe care coaliția și-a asumat-o.”, a spus Ligia Deca.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare