sursa foto:  radioresita.ro

Liiceanu șochează: „Kovesi este slujirea…slujirea pură!”

Uneori de la sublim la ridicol nu este decât un pas. Apreciat ca fiind unul dintre cei mai de seamă oameni de cultură ai României, scriitorul Gabriel Liiceanu reușește să șocheze audiența cu o odă adusă procurorului șef al DNA. În lipsa unor lideri politici puternici, echipa de PR și marketing a Laurei Codruța Kovesi a reușit să o transforme într-o „zeitate” după care tânjesc românii. Dacă în urmă cu mai puțin de doi ani, acest rol părea să fie preluat de Dacian Cioloș, acum iată că aceeași grupare o propulsează pe Kovesi în prim plan.

Într-un moment de euforie probabil, aflat la Digi24, Gabriel Liiceanu spune despre șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi,  că ar fi cel mai bun președinte și că reprezintă SLUJIREA însăși. 

„Este doamna Kovesi prezidențiabilă? Ați vrea să aveți un președinte precum Laura Codruța Kovesi?”, a fost întrebarea celor doi moderatori de la Digi 24, Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

„Da, din plin. Deci v-am răspuns, intrând în scenariul întrebării dvs simple și provocatoare. Da, m-am gândit – Dumnezeule – cum ar arăta România cu un asemenea om care prin comportamentul ei devine aproape o abstracție de slujire. Este slujirea!

Totdeauna am visat ca oamenii care ne reprezintă, aleși de noi, și care sunt chemați să ne slujească, pur și simplu, sunt slujitorii nostri, am obosit spunând asta, cum ar fi să apară un om care să fie slujirea pură. Eu nu cred că vrea ceva pentru ea. Este un om format în sosul justiției, care spune: legea, legea, legea.

E un om care spune: „trebuie să slujesc țara, cetățenii”. Nu doar spune, face asta, pentru că toți spun: noi, România, patria. Și fac exact opusul. Toată viața lor politică e făcută ca să acumuleze bunuri și să fure. Ea e exact opusul. Sigur că aș vrea”, a spus Gabriel Liiceanu.

Citește și…

Lovitură DURĂ pentru rivali! Serviciul prin care Carrefour îți aduce cumpărăturile ACASĂ, fără a mai fi nevoie să te deplasezi la supermarket

OBLIGAȚIE! Ce trebuie să facă toate firmele până la 1 iulie – Cele înființate de la jumătatea lui 2012 încoace trebuie să o aibă ACUM

LIDL face o mutare neprevăzută: Ce GIGANT german aduce în România

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare