sursa foto:  stiripesurse.ro

Liviu Pleșoianu, atac devastator la adresa lui Liviu Dragnea! Acesta a dezvăluit pe cine protejează președintele PSD

Deși a devenit deputat PSD tocmai datorită lui Liviu Dragnea, Liviu Pleșoianu are un mandat clar pe care vrea să-l ducă până la capăt. Acesta era foarte înverșunat atunci când vine vorba despre DNA, SRI, protocoale sau stat paralel. De furia lui nu a scăpat nici președintele PSD, pe care îl acuză că protejează voit o persoană extrem de controversată. Este vorba despre Oana Schimidt Hăineală, care a avut funcții importante în aparatul de stat, indiferent cine s-a aflat la conducere.

Pleșoianu are și „mai multe solicitări publice către SRI, către Comisia parlamentară de control, către Guvern și către președintele PSD, domnul Liviu Dragnea”.

„Articole abominabile în Protocolul SRI – CSM! Am mai multe solicitări publice: către SRI, către Comisia parlamentară de control, către Guvern și către președintele PSD, domnul Liviu Dragnea. Exact ca și în cazul protocolului SRI – Parchetul General, și protocolul SRI – CSM conține articole abominabile: 1.„În cauze complexe, cooperarea efectivă se realizează pe baza unor planuri comune, aprobate de conducerile celor două instituții, cu precizarea sarcinilor ce revin fiecărei Părți” (art. 3, alin. 2).

Vezi și Giganții americani au primit undă verde! Pot începe proiectul de peste un miliard de euro, care vizează România

Exact ca și în cazul protocolului SRI – Parchetul General, cer Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI să solicite publicarea în cel mai scurt timp posibil a acestor „planuri comune” ale SRI, PG și CSM. Cetățenii României au dreptul să afle care au fost „cauzele complexe”, în ce au constat „planurile comune”, cine le-a semnat și cine le-a pus în practică! 2. „Cooperarea se realizează în temeiul legii și al prezentului Protocol, cu respectarea strictă a atribuțiilor și competențelor părților” (art. 3, alin. 1). Cu alte cuvinte, adăugăm la lege și ne facem propriul sistem legislativ – unul #paralel (apropo de Statul Paralel). Nu era nicio nevoie să existe acest protocol, câtă vreme exista deja LEGEA! Cum vine asta – „Cooperarea se realizează în temeiul legii și al prezentului Protocol”?

Cooperarea trebuie să se realizeze DOAR în temeiul LEGII! 3. Art. 3, alin. 1 (litera c) conține o prevedere absolut sinistră! – „analizarea unor proiecte de acte normative referitoare la obiectul de activitate al părților”. ….Poftim? Adică produc SRI și CSM acte normative în laboratoarele lor? Păi activitatea de legiferare nu era, în democrație, apanajul Parlamentului țării?!? 4. Art. 6: „Părțile se obligă ca, într-un termen rezonabil, să își comunice reciproc rezultatele obținute în baza informărilor primite de cealaltă parte”….Dumnezeule mare! Absolut totul este profund greșit în acest articol! E profund greșit ca membrii CSM să devină #INFORMATORI ai SRI! Și e profund greșit ca membrii CSM să fie OBLIGAȚI printr-un protocol nelegal și neconstituțional să #RAPORTEZE către SRI! SOLICITĂRI:

Vezi și EXCLUSIV! Se solicită demiterea concurentului de la „Chefi la cuțite”! Unde ar fi lucrat, de fapt, Miklos Tolnai

1.Solicit SRI și CSM să facă publice toate „planurile comune” de acțiune corespunzătoare „clauzelor complexe”, precum și toate „analizele” anuale asupra „modului de desfășurare a cooperării”!

2.Solicit Guvernului României și Ministerului Justiției să precizeze în ce raport se mai află în momentul de față cu distinsa doamnă HĂINEALĂ! Din câte cunosc eu, este actualmente şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei. Și, dacă e așa, e pur și simplu minunat! …Nu-i așa!? 3.Când îmi manifestam indignarea, la început de 2017, pentru faptul că Guvernul e brusc extraordinar de preocupat ca doamna HĂINEALĂ să lucreze într-însul (ba la Ministerul Justiției, ba la Ministerul de Interne), președintele PSD a afirmat că nu e „nefrecventabilă” și că e „o bună profesionistă”.

Îi solicit președintelui PSD să comunice dacă își păstrează opinia. P.S. Protocolul SRI – CSM a fost semnat, în 2012, de George Maior, Alina Ghica, Florian Coldea și distinsa doamnă HĂINEALĂ…”, a scris Pleșoianu, pe pagina sa de Facebook.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare