sursa foto:  antena3.ro

Lovitură de teatru! Ludovic Orban nu vrea să publice Ordonanțele de Urgență

O adevărată lovitură de teatru! Premierul desemnat Ludovic Orban a anunțat, joi, că nu vrea să publice Ordonanțele de Urgență.

Este vorba despre Ordonanțele de Urgență pe tema fondurilor europene.

Șeful Executului i-a transmis, la începutul şedinţei de Guvern, ministrului Fondurillor Europene, Marcel Boloş, că Executivul a decis să nu publice OUG-urile înaintate de acesta în ultima şedinţă, înaintea demiterii Cabinetului.

„Domnul ministru Boloş, am luat decizia de a nu publica ordonanţele de urgenţă pe care le-aţi înaintat în şedinţa de guvern. Tema este mult prea delicată, deja pârâcioşii care fac rău României prin blocarea procesului de absorbţie deja au început să trimită tot felul de pâre, tema e mult prea delicată fiind vorba de fonduri europene nu avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit şi planul de măsuri astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative care să fie discutabile şi contestabile.

Din acest motiv vă solicit pe fiecare dintre măsuri să pregătiţi soluţii de reglementare, acolo unde este nevoie de de lege pregătiţi proiect de lege şi înaintăm proiectele de lege prin intermediul grupurilor parlamentare, iar acolo unde nu este nevoie de lege ştiu foarte bine că lansarea programului de extindere a distribuţiei de gaze, cel puţin pe exerciţiul financiar actual se poate realiza şi din acte normative care să nu aibă forţa unei legi, prin acţiuni sau ordine de ministru şi peste tot unde puteţi reglementa prin HG sau prin ordin de ministru să procedaţi în consecinţă, iar pentru ceea ce necesită reglementări cu caracter de lege pregătiţi un proiect de lege pe care să-l înaintăm în Parlament”, afirmat Orban.

Vezi și

E oficial! Se vor da amenzi de până la 6.000 de lei

EXCLUSIV Nebunie în MAI și MApN! Avalanșă de procese în cazul ‘Secretului ascuns timp de 15 ani’

Un lider USR, făcut praf din interior: ‘A trăit pe banii furați de la statul român’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare