sursa foto:  Facebook

Lovitură de teatru! PNRR-ul nu ar fi fost depus! Apar informații care răstoarnă cele susținute de Florin Cîțu și Cristian Ghinea

Apar informații extrem de controversate, care răstoarnă, practic, cele susținute de prim-ministrul Florin Cîțu și fostul ministru USR-PLUS al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Ursula von der Leyen vine, luni, într-o vizită, la București, dar scopul vizitei nu este clar. Conform Comisiei Europene, vizita este „în legătură cu PNRR”, fără alte explicații oferite de site-ul oficial al CE.

Formularea vagă nu este întâmplătoare: deși ex-ministrul Cristian Ghinea s-a lăudat încă de la începutul lunii septembrie a.c. că a depus toate documentele PNRR la Bruxelles, aceasta este o minciună. Surse din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au confirmat, pentru Newsweek România, că documentele Planului Național de Redresare și Reziliență nu au fost depuse în sistemul CIRCABC al Comisiei Europene, așa cum prevede procedura oficială, scrie Newsweek.ro.

Conform sursei citate, unde Ghinea nu a putut minți, însă, a fost pe site-ul MIPE. Acolo, la capitolul PNRR, se precizează că versiunea publicată este din mai a.c., adică cu patru luni înainte de presupusa livrare a Planului la Bruxelles. Potrivit unei versiuni posibil finale care circulă în această perioadă în interiorul MIPE, dar care nu a fost trimisă la Comisia Europeană, aproape 30 de milioane de euro este suma destinată comunicării în PNRR iar reforma pensiilor s-a blocat în pensiile speciale.

Jurnaliștii citați precizează  că premierul Florin Cîțu și fostul ministru Cristian Ghinea continuă să vândă public minciuna succesului PNRR.

Vezi și După Congresul PNL, polițiștii fac dezvăluiri din interior! Au reapărut planurile de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție: ‘Mai milițienesc ca niciodată’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare