sursa foto:  adevarul financiar

Lovitură dură pentru România! Europarlamentarii PNL aruncă bomba pe scena politică

Lovitură dură pentru țara noastră! Se pare că europarlamentarii liberali sunt acuzați de faptul că nu susțin țara noastră pentru fabrica Volkswagen. 

Viorica Dăncilă a declarat că România este în vizorul gigantului producător de mașini Volkswagen dar există piedici de la Bruxelles. Concret, este vorba despre grupul politic PPE, din care face parte și PNL. Se pare că aceștia susțin Bulgaria pentru construirea unei noi fabrici Volkswagen.

„Avem cele mai avantajoase condiții pentru o investiție în România, dar, din păcate, nu avem susținerea necesară. PPE a trimis o scrisoare prin care susține Bulgaria. Domnul Weber, liderul grupului PPE, a trimis scrisoarea către Volkswagen, prin care susțin Bulgaria. Mă întreb, unde sunt membrii PNL? Ce a făcut domnul președinte Klaus Iohannis? Dânsul e președintele PNL, el ne reprezintă în Consiliu. Nu a putut discuta susținerea României? Nu a putut discuta cu liderul PPE pentru a susține România?”, a precizat Viorica Dăncilă.

„Ei susțin Bulgaria în condițiile în care noi am venit cu propuneri mult mai avantajoase. Poate era justificat dacă Bulgaria avea propuneri mai bune din punct de vedere economic și al condițiilor. Condițiile noastre sunt mult mai bune, o să îl rog pe domnul Oprea să facă public acest lucru.

PNL, membru în grupul politic PPE, susține acest lucru. În mod normal, pe obiective importante pentru țară trebuie să existe consens și cooperare între Administrația Prezidențială, Guvern și Parlament.

Este foarte greu să am cu președintele o discuție pe un asemenea obiectiv. Mă așteptam ca domnul președinte să aibă o deschidere foarte mare. Dincolo de funcțiile pe care le ocupăm în stat, dincolo de antipatiile pentru un anumit partid politic sau un premier, trebuie să primeze interesul de țară. Pentru că din acest motiv ocupăm aceste funcții. Văd că la domnul președinte primează interesul personal și cel electoral.

O să încerc să discut din nou cu el. Domnul ministru se va deplasa din nou în Germania pentru a purta o discuție cu liderii de la Volkswagen. Noi ne vom bate până în ultima clipă. Sunt un om puternic și un om care se bate pentru obiectivele importante pentru țară. Dacă președintele nu vrea să se implice vom încerca să facem tot ceea ce este posibil să ne implicăm noi. Sperm că vom reuși”, a mai adăugat Viorica Dăncilă, în exclusivitate pentru DC NEWS.

În miez de noapte, Sorina Matei anunță un cutremur pe scena politică! Dan Barna ar putea să facă pușcărie

Detalii noi! Va apărea o nouă taxă

Alertă în cazul Caracal! A fost găsită

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare