sursa foto:  imperial.ac.uk

Lovitură dură pentru sute de mii de români! Aceste mașini nu vor mai putea circula în București pe timp de noapte

Vești proaste pentru proprietarii acestor mașini! Primăria Capitalei vrea să limiteze, printr-un proiect de hotărâre a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pus în dezbatere publică, circulația vehiculelor ce generează un nivel mare de zgomot. Acestea vor putea circula doar în timpul zilei, între 08:00 și 22:00.

Mai exact, potrivit proiectului de hotărâre a CGMB, pe raza Municipiului București va fi permisă circulația vehiculelor care produc zgomot peste 95 dB(A) doar în intervalul orar 08:00 – 21:59.

Zgomotul produs de vehiculele din trafic va fi măsurat de echipe comune ale Poliției Rutiere și Registrului Auto Român și se va face prin sondaj.

Șoferii care nu vor respecta viitoarele reguli atunci când circulă prin Capitală vor risca următoarele amenzi:

  • dacă nivelul de zgomot se încadrează în intervalul 95 dB(A) – 100 dB(A) – amenda contravențională va fi cuprinsă între 1.500 și 2.500 lei;
  • dacă nivelul de zgomot depășește 100 dB(A) – amenda va fi cuprinsă între 4.000 și 5.000 lei.

Până la data intrării în vigoare a măsurii, Poliția Rutieră și Registrul Auto Român vor trebui să desfășoare acțiuni comune de informare cu privire la noile obligații ale șoferilor din București.

Motivul pentru care se propune limitarea circulației mașinilor zgomotoase în București este faptul că zgomotul produs de traficul rutier, care este principala sursă de poluare fonică din Capitală, afectează peste 700.000 de locuitori ai orașului.

“Efectele produse de depășirea limitei de zgomot generează disconfort, deranjarea somnului, afectează sănătatea mentală, productivitatea muncii, procesul de învățare, comportamentul social, produce stres, oboseală cronică, tendințe la insomnie sau boli cardiovasculare, poate conduce la hipoacuzie și produce efecte negative sociale și economice, aceste efecte fiind amplificate pe timpul nopții”, scrie în referatul de aprobare a proiectului.

Atenție! Pentru a se putea aplica, proiectul de hotărâre trebuie adoptat de CGMB și publicat în Monitorul oficial al Municipiului București, informează avocatnet.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare