sursa foto:  knowledge.wharton.upenn.edu

Lovitură pentru Guvernul Dăncilă! Ce s-a întâmplat cu încasările din impozitul pe profit

Vești proaste pentru Guvernul PSD, care se aștepta la încasări mai mari la bugetul de stat! Ei bine, iată că lucrurile stau fix invers pentru că banii sunt mai puțini decât înainte. Așadar încasările statului din impozit pe profit au scăzut anul trecut pentru prima dată din 2009, perioadă în care criza economică obliga România să între într-un acord de împrumut cu FMI. 

Una dintre explicațiile declinului colectării la impozitul pe profit este și majorarea la începutul anului trecut a plafonului pentru impozitarea în regim de microîntreprindere de la 100.000 de euro la 500.000 de euro. Astfel, suplimentar față de 2016, firmele cu afaceri între 100.000 și 500.000 de euro, care nu au optat să rămână la impozit pe profit, au fost trecute la impozit pe venit, potrivit unei analize profit.ro.

Suma colectată de Fisc ca impozit pe profitul obținut de firme, la nivelul întregii economii, a scăzut cu 4,6%, de la 15,39 miliarde de lei în 2016 la 14,69 miliarde de lei anul trecut. Această sumă include și contribuabilii mari, administrați de ANAF printr-o structura separată, Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili. 2017 este primul  an de scădere la impozitul pe profit începând cu anii de criză 2009-2010, când încasările pe acest segment au consemnat un recul de peste 20%, de la 13 miliarde în 2008, la 10,1 miliarde de lei în 2010, mai scriu cei de la profit.ro.

Citește și…

Poze incendiare cu Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI! Surprins în ipostaze neașteptate

„Război” între România și o altă țară europeană! Miza? Ridicarea unei fabrici gigant, care va crea mii de locuri de muncă

Proiect bombă înregistrat la Senat: Ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare