sursa foto:  dcnews.ro

Lovitura pe care urmează să o dea Guvernul Dăncilă: ‘Înainte de a pleca de la guvernare, PSD pregătește cel mai mare tun’

Opoziția scoate la iveală detalii incredibile! Aceasta susține că, înainte de a pleca de la guvernare, Executivul condus de către Viorica Dăncilă se pregătește să dea o adevărată lovitură.

Florin Roman, deputat PNL, a afirmat, sâmbătă, că premierul Viorica Dăncilă acordă 400 de milioane de euro primarilor PSD, deoarece „e disperată” să cumpere bunăvoința acestora din banii românilor, informează Știripesurse.ro.

„ 400 de milioane de euro este cifră vânturată de PSD în față primarilor, prin cel mai mare jaf, pus din bani publici. Această sumă ar urmă să finanțeze, sub formă de împrumut, lucrări de investiții, prin Fondul de dezvoltare și investiții. Primele 116 proiecte, care inseamnă antamarea a 46% din totalul sumei, au fost publicate în ordinul semnat de președintele Comisiei de prognoză. 95% din investiții sunt direcționate către primarii PSD, iar baronii din Buzău, Giurgiu, Constanța și-au tras partea leului. Niciodată, dar niciodată nu a existat o alocare mai politică a banului public, că până acum, semn că Dăncilă este disperată să cumpere bunăvoința primarilor din banii românilor”, a transmis Florin Roman, într-un comunicat de presă remis redacției STIRIPESURSE.RO.

Deputatul liberal a adăugat că PSD vinde iluzii, deoarece nu există în bugetul de stat bani pentru investițiile anunțate de social-democrați.

„ De fapt, PSD vinde doar iluzii pentru că la oră actuală nu există nici un leu în buget cu această destinație. Primarii care se apucă de treabă riscă să fie executați silit sau chiar să între în faliment, pentru că în lipsă banilor vor fi nevoiți să pună din bugetele locale…goale și tăiate de Teodorovici prin așa-zisă revoluție fiscală. Așadar, înainte de a pleca de la guvernare, PSD pregăteste cel mai mare tun. Lipsă de transparentă și alocarea politică este sustinută până și de primarii PSD, care au cerut demisia domnului Ghizdeanu!”, a adăugat Roman.

Dăncilă a anunțat, marți, că au fost finanțate 116 proiecte din fondul de dezvoltare și investiții pentru comunitățile locale, a căror valoare se ridică la aproximativ 2 miliarde de lei. Premierul a mai spus că nivelul plafonului de contractare pe anul 2019 este de 10 miliarde de lei.

Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 5/2019 privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului Național de Dezvoltare Locală(PNDL), etapa a 2-a.

Ministrul Dezvoltării a susținut că PNDL își propune realizarea a 16.500 km de conducte de apă și canalizare care vor deservi 6,5 milioane de locuitori, dintre care 4.750 km sunt deja realizați. Potrivit ministrului, PNDL mai are ca scop realizaeea a 20.000 km de drumuri judeţene şi comunale care vor deservi 15 milioane de locuitori (7.000 km realizați).

Vezi și

Lovitură pentru Guvernul Dăncilă! Impozitarea pensiilor speciale, ‘un mare fâs’ – Un fost șef ANAF dinamitează inițiativa Executivului

Harta rețelei de proxenetism din care ar face parte Dincă! Cum acționau traficanții de carne vie

Victorie pentru Guvernul Dăncilă! Omul USR-PLUS a fost învins

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare