sursa foto:  stirileprotv.ro

Lovitură pe piața media! Televiziunea care va fi noul Pro Tv! Cine investește

Pro Tv, Antena 1 și Kanal D vor avea în curând concurență serioasă. O nouă televiziune se va impune rapid pe piața media. Sau cel puțin acesta este planul și visul de-o viață a lui Zoltan Teszari, patronul RCS & RDS. Nemulțumit de cum funcționează Digi24, se pare că acesta ar avea în plan dezvoltarea unei televiziuni generaliste.

Cum? Ei bine, jurnalistul Cătălin Tolontan a scris pe blog că Adrian Tomşa, un apropiat al lui Teszari e foarte aproape de a achiziţiona Prima TV.

„Cristi Burci, patronul Prima TV, a ajuns la o înțelegere cu Adrian Tomșa ca să-i cedeze televiziunea. Înțelegerea va intra în vigoare doar dacă Prima reușește să rezolve problemele legate de insolvență. Avocat și om de afaceri din Transilvania, partener al lui Zoltan Teszari, Tomșa are lângă el și alți antreprenori, deocamdată nedivulgați.

Vezi și Lia Olguța Vasilescu dă o veste „RĂCORITOARE” pentru sute de mii de români! „O să vă convingeți că a meritat așteptarea!”

Mișcarea face parte dintr-un mai vechi plan. Teszari a investit masiv în Digi Sport și Digi 24, însă dorința sa dintotdeauna este aceea de a avea ”o televiziune populară, care să deservească publicul masiv al RCS-RDS”. În noua formulă, Prima TV ar urma să folosească și o parte din dotarea tehnică folosită acum de Digi 24. Nemulțumiți de performanța postului de știri, acționarii vor să-l restructureze”, spune jurnalistul.

Cei care vor să cumpere Prima TV au sperat să-l aducă pe postul de la care speră o audiență cât mai mare pe Dragoș Pătraru, dar acesta și echipa sa au ales TVR. Dacă Burci rezolvă problemele de insolvență și vânzarea va avea loc, Prima TV ar urma să intre și în discuțiile legate de drepturile de transmisie a Ligii 1, drepturile de fotbal intrând din nou într-un interval de negocieri, adaugă Cătălin Tolontan.

Vezi și Absolvent de Stanford și Harvard critică aspru noua măsură PSD: „Proiectul pedepsește toți antreprenorii din cauza câtorva hoți!”

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare