Lovitură pentru Antena 3! Ce se întâmplă cu postul lui Mihai Gâdea

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat Antena 3 cu 5.000 de lei pentru mai multe emisiuni difuzate în perioada 1 – 15 aprilie.

 

Sancțiunea a ținut cont în special de o ediție a emisiunii Punctul de întâlnire din 3 aprilie, în care Daniel Zamfir a spus, printre altele, că Augustin Lazăr e torționar și că „a băgat oameni nevinovați în pușcărie”, după cum a subliniat Radu Herjeu, membru CNA, cel care a și propus sancțiunea.

„Cele mai grave mi se pare afirmațiile lui Daniel Zamfir, la care Radu Tudor nu a avut nicio reacție. Cum poți să spui că Augustin Lazăr a băgat în pușcărie oameni nevinovați? Nu poți să spui așa ceva pentru că nu este adevărat. Când a ieșit în spațiul public povestea cu Lazăr, fanii lui s-au agățat de faptul că a fost făcut torționar și nu știu ce. Nu s-a mai discutat de faptul că el pur și simplu n-a eliberat un om din închisoare, deși acela avea dreptul. S-a dat muniție și s-a deviat discuția de unde trebuia să meargă tocmai din cauza acestor afirmații care au aparținut nu moderatorilor, ci unora dintre invitați”, a spus Radu Herjeu.

Pentru încălcările de la Antena 3 a mai fost o propunere de amendare, de 15.000 de lei, a Dorinei Rusu, care a atras doar două voturi „pentru”. CNA a analizat, la pachet, reclamațiile primite de for pentru Antena 3, în perioada 1 – 15 aprilie. Potrivit paginademedia.roșase emisiuni au fost reclamate, însă forul a considerat că sunt încălcări doar în patru:

  • Punctul de întâlnire din 3 aprilie, a fost ediția care a cântărit cel mai greu în sancționarea postului (pentru încălcarea art 41 (1) și cu (4)). Concret, este vorba despre o ediție în care deputatul Daniel Zamfir a firmat despre Augustin Lazăr că a băgat „oameni nevinovați în pușcărie”„Iată, avem un procuror care nu numai că a fost comunist ci iată, a băgat oameni în pușcărie, oameni nevinovați, oameni care vorbeau urât despre regimul comunist”, a spus Daniel Zamfir, fără ca moderatorul să intervină și să-i ceară să probeze afirmațiile.
  • Sinteza zilei, din 3 aprilie pentru încălcarea articolelor 40 (2), pentru acuzația Oanei Zamfir, că președintele României ar avea nevoie de Augustin Lazăr „să-i protejeze dosarul”. Oana Zamfir: „Mi-e clar, în această seară, că președintele României are nevoie de Augustin Lazăr, să-i protejeze dosarul său și al soției sale. E opinia mea.”
  • Esențial din 12 aprilie 40, alineat 1 – Pentru burtiera și acuzația omului de afaceri Adrian Porumboiu că Victor Ponta este căpitan SIE.
  • Ediția specială din 3 aprilie, pentru încălcarea articolului 64, alineat 1 (b) – Afirmația prezentatoarei Cătălina Porumbel că fostul membru PSD Marian Neacșu ar fi făcut la DNA un denunț în dosarul trezorierului PSD Mircea Drăghici. În fapt, acesta ar fi fost chemat în calitate de martor.

Vezi și

Cine e, de fapt, femeia care l-ar fi ‘îngropat’ pe Radu Mazăre – Guvernul Dăncilă a ‘uns-o’ în funcție

Vești mari! Ce se întâmplă cu contractele de muncă

SURSE Lovitură pentru Klaus Iohannis, înainte de alegeri! Mișcarea făcută de #Rezist

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare