sursa foto:  digi24.ro

Lovitură pentru maghiari! Decizia Guvernului Viktor Orban: Ungaria nu mai plafonează prețurile benzinei și motorine pentru companii

Pe fondul penuriei de carburanți, Guvernul de la Budapesta a decis să nu mai plafoneze prețul la carburanți și pentru firme.

Ungaria a decis să restrângă sfera de eligibilitate a celor care pot beneficia de combustibil cu preț plafonat și să majoreze impozitul pe profitul excepțional al grupului petrolier MOL, în cadrul unor măsuri recente adoptate de guvernul de la Budapesta pentru a combate criza costului vieţii și presiunile crescânde asupra finanțelor publice, informează Reuters, citată de HotNews.ro.

Anunțul a fost făcut sâmbătă, de Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban. Noile măsuri ar urma să restrângă eligibilitatea la benzină și motorină cu preț plafonat doar pentru mașinile deținute de persoane fizice, vehicule agricole și taximetre.

Așadar, vor fi excluse mașinile deținute de companii. Gulyas a precizat că noile reguli privind prețul plafonat la carburanți au intrat în vigoare de sâmbătă la prânz.

„Este important de precizat că guvernul poate menține prețurile carburanților plafonate la 480 de forinți pe litru pentru consumatorii cu amănuntul”, a declarat Gergely Gulyas.

Guvernul de la Budapesta a anunţat în noiembrie anul trecut că preţurile la benzină şi motorină nu pot depăşi 480 forinţi (1,19 euro sau 1,21 dolari) pe litru la benzinării, sub preţurile actuale, de peste 500 de forinţi. De asemenea, în februarie, au fost plafonate preţurile unor alimente de bază.

Vezi și Viktor Orban, ‘idiotul util’ lui Vladimir Putin

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare