sursa foto:  newsweek.com

Lovitură pentru Vladimir Putin! Flota rusă de la Marea Neagră a fost ‘zguduită’ de o serie de explozii!

Ministerul britanic al Apărării a transmis că baza aeriană operată de ruşi în Crimeea a suferit pierderi semnificative în urma mai multor explozii, scrie news.ro

 

 

 

Baza de la Saki, în vestul Crimeei ocupate de ruşi, a fost zguduită de o serie de explozii marţi, soldate cu moartea unei persoane.

Exploziile au dus la pierderea a opt avioane de luptă ruseşti, a arătat Ministerul, în informarea zilnică.

Ucraina nu a revendicat responsabilitatea, dar imaginile din satelit sugerează posibilitatea unui atac ţintit.

Cauza exploziilor nu este clară, dar cel puţin cinci bombardiere şi trei avioane multirol au fost „aproape sigur distruse sau serios avariate”, a arătat documentul.

Pierderea a opt avioane de luptă nu înseamnă mult în flota aeriană a Moscovei, dar reprezintă un regres semnificativ pentru flota de la Marea Neagră a Marinei ruse, a menţionat sursa citată.

„Capabilităţile aeriene ale flotei navale sunt acum degradate semnificativ”, a adăugat ministerul.

Flota de la Saki este folosită pentru a ataca luptătorii ucraineni din sudul Ucrainei şi probabil face recunoaşteri înspre est.

Unele dintre bombardiere au plecat din bază spre Mariupol, oraşul port distrus în mare parte de bombardamentele ruseşti, înainte de a cădea în mâinile Moscovei, în mai.

Rusia a negat că vreunul dintre avioanele sale a fost avariat în explozii, dar imaginile din satelit sugerează contrariul.

Aceasta este a doua lovitură majoră asupra flotei Rusiei de la Marea Neagră. În aprilie, nava sa amiral, lansatoare de rachete, Moscova, s-a scufundat după ce a fost „avariată grav”. Ucraina afirma că a lovit nava cu rachetele Neptun, în timp ce Moscova susţinea că muniţia de la bord a explodat în urma unui incendiu neexplicat, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare