sursa foto:  playtech.ro

Ludovic Orban: ‘Este exclus să guverneze PSD. Eu cunosc pulsul oamenilor, sunt în contact permanent cu oamenii. PSD nu mai are nicio şansă’

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat miercuri seara că consideră drept „o glumă” afirmaţia fostului premier Mihai Tudose conform căreia PSD ar putea avea un guvern minoritar după scrutinul din 6 decembrie. ‘Cum să mai guverneze PSD? Este exclus să guverneze PSD’.

„În 2016 oamenii au votat PSD pentru ceva şi au primit altceva în schimb. După trei ani de zile am reuşit să oprim guvernarea PSD care literalmente făcea rău României, ăsta este adevărul, din toate punctele de vedere (…) şi am guvernat România într-o perioadă de criză gravă, criză pandemică, criză economică, secetă. (…) Vă daţi seama că sunt alegeri, guvernul se va forma în funcţie de voinţa oamenilor.

Cum să mai guverneze PSD? Este exclus să guverneze PSD. Asta cred că a spus-o aşa, în glumă, să arate că noi suntem un guvern minoritar, eu vă spun sincer, eu cunosc pulsul oamenilor, sunt în contact permanent cu oamenii. PSD nu mai are nicio şansă”, a declarat Ludovic Orban, miercuri seară, într-o emisiune la România Tv.

Întrebat dacă ar mai fi depus PNL moţiunea de cenzură dacă ar fi ştiut că urmează perioada de criză sanitară, liderul liberal a răspuns: „Cu siguranţă şi ne-am fi asumat răspunderea guvernării”.

El a reafirmat decizia PNL de a „nu face niciun fel de discuţii pentru o majoritate cu cei de la PSD”.

„Au fost 7 ani de zile, într-o perioadă de creştere economică constantă au risipit oportunităţi uriaşe, resurse uriaşe, investiţii majore care puteau fi făcute la noi. Nu au utilizat fonduri europene, au alungat investitorii printr-un mesaj complet împotriva mediului de afaceri, au bulversat literalmente mediul economic”, a adăugat premierul.

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că partidul vizează să obţină la alegerile parlamentare de duminică un scor de peste 35% care i-ar permite să îşi asume un Guvern minoritar.

„Dacă acel sondaj va ieşi aşa cum credem şi sperăm noi, cu un scor foarte bun pentru PSD, peste 35%, ţinând cont şi de redistribuiri – să vedem cine nu intră în Parlament – poate ne apropiem de 40 după redistribuire. Să vedem ce fac ceilalţi şi atunci politica de alianţe sau poate fi un guvern minoritar cu susţinere parlamentară”, a spus Tudose, informează news.ro

Citește și:

EXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

Experții trag semnalul de alarmă! Pensiile, în pericol

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare