sursa foto:  infomures.ro

Ludovic Orban: ‘Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. Asta nu înseamnă să lăsăm garda jos’

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat miercuri seara că România nu va intra într-o carantină totală.”Garantez 100% că România nu va avea un lockdown”.

Referindu-se la informațiile vehiculate în spațiul public, potrivit cărora, dacă liberalii vor câștiga alegerile parlamentare de duminică, după 6 decembrie ar putea fi instituită măsura unui lockdown în România, Ludovic Orban a precizat miercuri seară, la România TV:

„Această informație circulă din perioada în care exista o creștere semnificativă a numărului de cazuri. Această informație este din ce în ce mai puțin credibilă. Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. România nu își poate permite așa ceva, din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează. Așa ceva nu se va întâmpla. Este o bazaconie, este, de fapt, o minciună de campanie în încercarea de a reduce susținerea pentru PNL. Și președintele a spus foarte clar că nu se pune problema unei închideri a activităților economice”.

În acest context, șeful Guvernului a spus că datele arată că România a intrat pe un trend descendent în privința cazurilor de infectare cu coronavirius.

”Avem un trend descendent și ceea ce este foarte important, în ultimele 7 zile, în 5 zile din 7, numărul persoanelor vindecate a depășit numărul persoanelor infectate. Este adevărat că s-a testat mai puțin pentru că au fost zile libere și nu au funcționat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia începând de astăzi (2 decembrie – n.r.) în condiții normale, în funcție de solicitările de testare și vom avea date relevante în acest sens în aceste zile.

Dar chiar și raportat la modul de testare, că au fost 15.000 – 16.000 de teste, oricum s-au făcut un pic mai mult decât în zilele libere, există semne evidente de reducere. Sigur, asta nu înseamnă să lăsăm garda jos, să reducem concentrarea în ceea ce privește respectarea regulilor de protecție. Este foarte important ca acum, când vedem că măsurile dau rezultate, să păstrăm și să respectăm toți aceste măsuri”, a mai spus Ludovic Orban la România Tv, informează b1.ro

Citește și:

EXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

Experții trag semnalul de alarmă! Pensiile, în pericol

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare