sursa foto:  ziaristii.com

Ludovic Orban, ieșire fulminantă în fața liberalilor: ‘Avem trei variante – refacerea coaliției, concubinajul sau mariajul cu PSD, adică cu dracul, sau opoziția’

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că o refacerea a Uniunii Social-Liberale (USL), alături de PSD, ar fi o ”catastrofă” pentru Partidul Național Liberal.

Ludovic Orban a afirmat în cadrul şedinţei Consiliului Director Judeţean PNL Iaşi că omul care va fi ales preşedintele PNL în 25 septembrie va trebui “să pună punct crizei politice, să refacă unitatea PNL şi să refacă această coaliţie“.
“Avem nevoie de o coaliţie care să investească un guvern care să pună piciorul pe acceleraţie şi care să facă performanţă. Avem trei variante: refacerea coaliţiei, concubinajul sau mariajul cu PSD, adică cu dracul, sau opoziţia. Eu cred că oamenii ne-au votat să guvernăm. Nu putem guverna fiind atârnaţi în cuiul PSD sau ţinuţi la suprafaţă de vâsla cu care s-ar putea mâine să ne dea în cap vâslaşii de la PSD. Am trăit timp de zece ani oprobiul public pentru decizia catastrofală de a face USL. Am pierdut atunci încrederea unei mari părţi din electoratul cinstit şi onest de dreapta, anti-PSD pe care foarte greu am reuşit să îl recuperăm“, a declarat şeful PNL, Ludovic Orban.

El a mai afirmat că PNL nu îşi mai permite o asemenea catastrofă care să pună un stigmat asupra partidului pe termen mediu şi lung.

“Nu ne oferă (guvernarea cu PSD – n.r.) o soluţie de guvernare cinstită şi corectă. Ar fi o supravieţuire la putere doar pentru unii reprezentanţi ai PNL care vor avea mâinile legate de către PSD. De asta e foarte important pe 25 septembrie să dăm o perspectivă serioasă României“, a mai declarat liderul PNL, Ludovic Orban, conform News.ro.

Vezi și:

Va fi ‘măcel’ după Congresul liberalilor? Ludovic Orban dă de înțeles: ‘Va trebui să înceapă un proces de recredibilizare, care poate începe doar dacă ai lideri credibili, acceptați, care îți aduc un plus de încredere’

Ludovic Orban, despre liberalism: ‘Nu este ceva sec, pe care îl învățăm la facultățile de economie. Liberalismul românesc nu este unul ateu, care să nu aibă nicio legătură cu morala creștină’

Ludovic Orban, vinovat pentru ruperea coaliției! Monica Anisie: ‘Este rezultatul negocierii dezastruoase a lui Orban’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare