sursa foto:  stiripesurse.ro

Ludovic Orban, mesaj de forță: ‘România are capacitatea de a face un salt, dar să fie guvernată de patrioți’

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că ”România are capacitatea de a face un salt la care nimeni astăzi nu se gândește, cu o singură condiție: să fie guvernată de patrioți, să fie guvernată de oameni competenți, să fie guvernată cu adevărat de oameni care să înțeleagă contextul în care ne desfășurăm”.

 

Sunt mulți care nu mă cunosc foarte bine și care își imaginează că pot să mă impresioneze, să mă intimideze sau să mă determine să mă las bătut sau să mă determine să renunț. Le spun multora din acești colegi că nu mă cunosc deloc, niciodată nu voi renunța la lucrurile în care cred. Niciodată nu voi accepta să îmi fie calcata în picioare demnitatea.

Totdeauna am ținut la lucruri fundamentale în viața care țin de relația interumană, încredere, respect reciproc, aprecierea fiecărei ființe individuale, lucruri pe care se construiesc relații sociale sănătoase, respectul cuvântului dat, garanția că un om atunci când se angajează că face ceva duce la bun sfârșit lucrul respectiv.

Garanția că dacă ai pornit la drum cu cineva nu te părăsește pe la jumătatea drumului, știți cum este la alpinism să rămâi fără sprijin într-o ascensiune nu este un lucru foarte plăcut, dar sunt alpiniști care se descurcă și în astfel de situații. Pentru mine bătălia pentru funcția de Președinte al PNL, nu este o bătălie personală, este o bătălie pentru principii, pentru valori, pentru a menține PNL așa cum a fost din 1875, un partid al neamului românesc, un partid de oameni care își iubesc țara, un partid de oameni care pun pe primul plan interesul României, un partid care s-a identificat cu toate marile realizări ale României în istoria modernă.

Așa trebuie să rămână Partidul Național Liberal. Nu poți să afectezi fibra, cultura PNL cu tot felul de instrumente care nu au legătură cu democrația, care nu au nicio legătură cu respectul față de individ și de drepturile sale cu tot felul de tipuri, de cântări care s-au mai practicat și prin alte părți. Îmi aduc aminte de cântarea lui Băsescu sau cântarea lui Udrea la Conferința municipală.

Stimate colege și stimați colegi, noi suntem PNL, noi suntem partidul individualitatilor, suntem un partid de oameni puternici care își clădesc singuri destinul, carierea și un partid de oameni care gândesc cu mintea lor și hotărăsc ei destinul PNL. Iar PNL nu are voie să fie altfel decât coloana vertebrală a României și principalul instrument politic de a dezvolta România .

Am vorbit foarte puțin în această campanie despre ceea ce trebuie făcut cu România. Din păcate astăzi trebuie să înțelegem că există provocări la care trebuie să ne adaptăm, că sunt oportunități pe care trebuie să le fructificam, România are oportunități extraordinare, România este poartă de intrare- ieșire din Europa și noi timp de 31 de ani nu am avut capacitatea să ne dezvoltăm infrastructura pentru a fructifica acest avantaj.

România este țara cea mai mare din regiune, țara cu cea mai mare populație și țara cu cele mai mari resurse și bogății, are o poziționare strategică excepțională, România poate să devină un centru, un hub, o capitală economică a întregi regiuni în care trăim. România este placă turnantă est- vest și poate să creeze prin această poziționare o serie de elemente de dezvoltare care pot să ne creeze șansa de a o duce cu adevărat mai bine.

România este unul dintre cei mai siguri aliați și cei mai siguri parteneri în concertul European și în concentrul euro-atlantic și asta este o poziție pe care trebuie să o fructificam cu singura condiție: să știm ce să cerem de la partenerii noștri. Dacă nu cerem nimic, nu primim mai nimic.

Stimate colege, stimați colegi, proiectul de dezvoltare al României este un proiect care trebuie să se bazeze pe o guvernare inteligentă, înțeleaptă, pe o guvernare în slujba României, dar care trebuie să fie prezentă în toate zonele în care se iau decizii pentru România, trebuie să fie o guvernare influență, o guvernare care să se bată pentru interesele României și o guvernare care să aducă cu adevărat resursele și deciziile de care are nevoie această țară pentru dezvoltare.

Sunt convins și am încredere că România are capacitatea de a face un salt la care nimeni astăzi nu se gândește, cu o singură condiție: să fie guvernată de patrioți, să fie guvernată de oameni competenți, să fie guvernată cu adevărat de oameni care să înțeleagă contextul în care ne desfășurăm, provocările și oportunitățile și șansele uriașe pe care le avem”, conform Digi24.ro.

Vezi și:

Victorie pentru Ludovic Orban în fața lui Florin Cîțu: Încă un nume greu se alătură președintelui PNL

Ludovic Orban, săgeți către Cîțu: ‘Nu Guvernul dă ordine la partid, ci forurile statutare ale PNL sunt cele care decid politica Guvernului și așa trebuie să fie

Ludovic Orban cere demiteri de la Palatul Victoria: ‘Cine a hotărât să folosească resurse publice în campania internă împotriva președintelui PNL trebuie să plece imediat’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare