sursa foto:  Mediafax Foto/Alexandru Dobre

Ludovic Orban, pentru Bugetul.ro, despre o posibilă amânare a Congresului PNL, după ce rata de infectare, în Capitală, a ajuns la 2,44 la mie: ‘Greu de luat o astfel de decizie’

După ce rata de incidență a cazurilor de coronavirus a ajuns, duminică, la 2,44 la mia de locuitori în Capitală, l-am contactat pe președintele PNL, Ludovic Orban, să vedem dacă se ia în calcul o posibilă amânare a Congresului PNL, programat pe 25 septembrie. Ludovic Orban a declarat, pentru Bugetul.ro, e greu de luat o astfel de decizie.

De asemenea, am vrut să știm dacă, în opinia lui Ludovic Orban, premierul Florin Cîțu și echipa sa poartă vreo vină pentru creșterea explozivă a cazurilor de Covid-19, înregistrată în ultima vreme. Ludovic Orban a precizat, pentru Bugetul.ro, că Florin Cîțu a greșit că nu s-a implicat mai mult în creșterea ratei de vaccinare, că nu a luat măsuri de stimulare a tuturor actorilor care puteau convinge populația să se vaccineze.

Dialogul pe care l-am purtat astăzi cu Ludovic Orban:

Eugen Dinu: Având în vedere creșterea cazurilor de coronavirus din ultima perioadă, credeți că ar trebui amânat Congresul din 25 septembrie?

Ludovic Orban: Congresul și-a derulat toate procedurile premergătoare. E greu de luat o decizie de amânare.

R: Dar, după cum ați observat, cazurilor de coronavirus au continuat să crească în ultima săptămână, iar, în București, rata de incidență a urcat la 2,44 la mia de locuitori…

L.O.: Vom vedea cum evoluează rata de infectare, dar Congresul e foarte greu de amânat. E o întreagă procedură care e hotărâtă prin decizia Consiliului Național. E foarte greu de modificat, pentru că toate procedurile premergătoare au fost derulate.

R: Poartă Florin Cîțu și echipa sa vreo vină pentru această creștere a cazurilor de Covid-19?

L.O.: Am spus-o și cu altă ocazie, că ar fi trebuit consumată mai multă energie în derularea procesului de vaccinare. Ar fi trebuit create stimulente mai din timp, pentru a determina creșterea ratei de vaccinare și o implicare mai largă a tuturor entităților care ar fi putut favoriza creșterea numărului de persoane vaccinate.

R: Oare în vara acestui an, în loc să se preocupe de campania internă din PNL, Florin Cîțu nu ar fi trebuit să se axeze mai mult pe valul 4 de coronavirus?

L.O.: I-am spus că ar fi trebuit crescută rata de vaccinare, să ia măsuri de stimulare a tuturor actorilor care puteau convinge populația să se vaccineze, de la stimularea primarilor la cea a prefecților, a direcțiilor de sănătate publică, a medicilor de familie, inclusiv a altor actori instituționali care ar fi putut crește rata de vaccinare.

Ludovic Orban îi răspunde lui Klaus Iohannis: „Eu nu joc golf și nici nu cunosc, în jurul meu, oameni care să aibă acest hobby”

R: O ultimă întrebare, referitor la declarația făcută de domnul Klaus Iohannis, ieri, în opinia dumneavoastră, golful este sau nu este un sport exclusivist? Și-l poate permite, chiar așa, oricine?

Ludovic Orban: Eu nu joc golf.

R: Din punctul meu de vedere, nu mulți își permit să practice golful.

L.O.: Evident, este evident lucrul ăsta. V-am spus, eu nu joc golf și nici nu cunosc, în jurul meu, oameni care să aibă acest hobby.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare