sursa foto:  ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

Ludovic Orban pregătește marea răzbunare, după ce a fost ‘debarcat’ de PNL! Proiect de lege înregistrat pentru dezbatere la Senat

Ludovic Orban și parlamentarii din Forța Dreptei au depus, luni, la Senat, un proiect legislativ care prevede eliminarea subvenției pe care partidele politice o primesc de la Statul Român.

Mai precis, șeful Forța Dreptei și subordonații săi vor să modifice Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Art. I – Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 446 din 23 iunie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează: 1. La articolul 3, alineatul (1), litera d) se abrogă”, se precizează în proiectul de lege depus de Forța Dreptei, luni, la Senat, ce a fost consultat de Bugetul.ro.

Conform Articolului 3 alin. (1) litera d) din Legea nr. 334/2006, „sursele de finanțare a activității unui partid politic sunt subvenții de la bugetul de stat”.

Practic, odată abrogată litera d), partidele politice nu vor mai putea fi finanțate din bugetul de stat.

Totodată, proiectul de lege precizează că „excedentul necheltuit până la data de 31 decembrie 2022 din suma reprezentând subvenţia de la bugetul de stat se face venit la buget”.

Legea propusă de Ludovic Orban și parlamentarii săi ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Inițiatorii propunerii legislative sunt:  Oros Nechita-Adrian – senator Neafiliat; Alexandru Victoria-Violeta – deputat Neafiliat; Bola Bogdan-Alexandru – deputat Neafiliat; Chira Claudiu-Martin – deputat Neafiliat; Dancă Ionel – deputat Neafiliat; Ionescu George – deputat Neafiliat; Miuţescu Gheorghe-Adrian – deputat Neafiliat; Orban Ludovic – deputat Neafiliat; Plăiaşu Gabriel – deputat Neafiliat; Şovăială Constantin – deputat Neafiliat; Ştefan Ion – deputat Neafiliat și Tănase Antonel – deputat Neafiliat.

Atenție! Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege ar trebui să fie adoptat în Parlamentul României, apoi promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare