sursa foto:  ordinea.ro

Ludovic Orban, săgeți către Klaus Iohannis: ‘Eu nu pot să cred că Președintele României poate să se pronunțe în favoarea unui sau altuia dintre candidați’

Liderul liberal, Ludovic Orban, a comentat declarațiile informale pe care le-ar fi făcut președintele Klaus Iohannis în timpul vizitei în SUA despre Congresul PNL și despre cei doi candidați.

Întrebat cum influențează competiția din PNL faptul că președintele Klaus Iohannis și-a anunțat susținerea pentru Florin Cîțu și a precizat că va participa la congres, Ludovic Orban a răspuns:

„La congresul din 2017 nu îmi aduc aminte să fi participat. De altfel, eu pun sub beneficiul inventarului știrile care au apărut și mi se pare prea cusut cu ață albă modul în care s-a procedat. Acolo n-a fost o declarație de presă a Președintelui, a fost o întrunire informală. Eu știu că din întrunirile informale nu se fac știri și în niciun caz nu se dau citate, pentru că am făcut și eu întruniri informale în diferitele poziții pe care le-am avut de-a lungul carierei mele. Straniu este că a apărut aceeași informare, ca să zic așa, care a fost preluată de toată media, adică e informare standard”.

„Cineva a vrut să transmită presei aceste informații și nu cred că cineva din presă, pentru că eu nu cred că dintre ziariștii acreditați și-ar fi permis cineva să dea citate dintr-o întâlnire informală, citate bine alese. Eu cred că este pur și simplu un document care este făcut probabil de cineva din echipa lui Cîțu sau cineva care a dat presei aceste informații din întâlnirea informală a Președintelui cu jurnaliștii. Eu nu pot să cred că Președintele României poate să se pronunțe în favoarea unui sau altuia dintre candidați.

De altfel, chiar domnia sa a fost cel care a spus că nu intervine în procedurile interne de alegeri ale partidelor, citat de prin aprilie-mai. De participat la congres… au mai fost ocazii în care Președintele României a participat la evenimente ale Partidului Național Liberal, nu este o noutate și de altfel și alți președinți dinaintea domnului Iohannis au participat la evenimente de partid”, a adăugat președintele PNL.

Ludovic Orban spune că prezența lui Klaus Iohannis la congres nu este în sine o încălcare ale atribuțiilor prevăzute de Constituție pentru șeful statului.

„Prezența la un eveniment al Partidului Național Liberal, în sine, nu este o prezență care să ducă la concluzia că se încalcă atribuțiile constituționale și Președintele, v-am spus, a mai participat la evenimente ale Partidului Național Liberal, dar modul în care e ticluită această informație de presă, dată aceeași în toată media, arată clar o intenție propagandistică în difuzarea informației”, a mai afirmat Ludovic Orban, conform b1tv.ro.

Vezi și:

Liderul PNL, Ludovic Orban: ‘Cu siguranță că dacă eram premier gestionam mai bine situația vaccinării’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare