Magistrații au decis! Patronii stației GPL de la Crevedia vor ieși din arestul preventiv și vor intra în arest la domiciliu

Patronii staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, urmează să stea în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Tribunalul Bucureşti a dispus miercuri eliberarea din arestul preventiv.

 

 

 

Decizia a fost luată după ce tribunalul a respins miercuri contestaţia procurorilor şi a menţinut o hotărâre a Judecătoriei Sector 5 luată în urmă cu două zile.

Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, suspendat din PSD, şi locuieşte în complexul rezidenţia „Paradisul Verde” din Corbeanca, în timp ce Cosmin Stângă are domiciliul în Sectorul 1.

„Dispune înlocuirea arestării preventive a inculpaţilor Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Impune inculpatului Ionuţ Doldurea obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv (şi anume cel din sat Petreşti, comuna Corbeanca, cartier Paradisul Verde, strada Romaniţei nr. 16, jud. Ilfov), fără permisiunea organului judiciar ce a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Impune inculpatului Cosmin Stângă obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv (şi anume cel din municipiul Bucureşti, strada Fabrica de Cărămidă, nr. 7L , sector 1), fără permisiunea organului judiciar ce a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, se arăta în decizia Judecătoriei Sector 5, menţinută de tribunal.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă se află în arest din 6 septembrie.

Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia. Tragedia a avut loc pe 26 august, în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne. În urma exploziilor, 6 persoane au decedat, 55 prezintă leziuni corporale, 7 case au fost distruse total, iar 82 au fost distruse parţial.

Procurorii susţin că incendiul şi exploziile au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.

La imobilul din Crevedia nu se putea derula nicio operaţiune cu GPL (depozitare, transvazare etc), deoarece pentru respectiva locaţie nu existau avizele şi autorizaţiile instituţiilor abilitate.

Până în acest moment al urmăririi penale au fost audiate 158 de persoane vătămate. Dintre acestea, 132 de persoane s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 26.463.543 euro şi 615.535 lei, informează AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare