sursa foto:  facebook

Marcel Ciolacu: Dacă se renunță la aceste pensii speciale, acești bani să meargă la dublarea alocațiilor

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a vorbit despre eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. 

„Același gest l-am făcut și în 2016. Eu, și nimeni din familia mea, nu vom beneficia de pensii speciale. Trebuie să fim judecați și după ceea ce facem. Acea lege a fost votată de aproape toate grupurile parlamentare în parlamentul trecut. Eu am spus că voi convoca, împreună cu colegii mei, un plen reunit dacă PNL și USR deblochează activitatea Senatului după aproape o lună. Toată activitatea e doar la Camera Deputaților.

Cred că este corect, dacă se renunță la aceste pensii speciale, acești bani să meargă la dublarea alocațiilor. Am văzut și niște cifre, în care 1/10 copii se duce flămând la culcare, 1/5 tineri nu mai merge la liceu iar 1/3 dintre ei lucrează cu ziua și 40% dintre copii nu au acces la învățământul online. Copiii din România au nevoie de această dublare a alocațiilor. Nu vom încheia acest mandat până nu vom închide subiectul.

Nu e un gest de imagine, mulți colegi au urmat liderul de grup al Partidului. Eu vă repet, nu vom încheia legislatura acestui Parlament până nu vom rezolva această problemă. Dar, îmi doresc să rezolv și problema cu alocațiile dublate la copii, mai ales în contextul actual.“

Citește și:

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare