Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

Mulţi români se vor bucura la auzul celei mai recente decizii din Parlament. O nouă categorie de angajaţi vor fi incluşi pe lista condiţiilor speciale de muncă, în urma completării Legii nr. 263/2010.

Legea numărul nr. 263/2010 a primit completări, astfel că mai mulţi români vor putea fi de acum incluşi pe lista condiţiilor speciale de muncă.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, 24 noiembrie, un proiect de lege potrivit căruia activităţile de curăţare a tancurilor şi a rezervoarelor care conţin substanţe foarte periculoase sau cancerigene din unităţile chimice sau petrochimice se încadrează la condiţii speciale de muncă.

Au votat „pentru” 193 de deputaţi, în timp ce 28 de deputaţi s-au abţinut.

Proiectul are ca obiect de reglementare modificarea Legii 263/2010, în sensul încadrării în condiţii speciale de muncă a activităţilor de curăţare a tancurilor şi a rezervoarelor care conţin substanţe foarte periculoase sau cancerigene din unităţile chimice sau petrochimice.

„În prezent, sunt încadrate în condiţii speciale de muncă doar activităţile de curăţare a canalelor subterane din unităţile respective”, se arată în expunerea de motive a proiectului, scrie Agerpres.

Doi parlamentari ai Partidului Naţional Liberal au avut această iniţiativă legislativă, care a trecut acum de Parlamentul României. Ea a fost mai întâi adoptată de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Vezi și

SURSE Panică în Sistem! Val de pensionări în Poliție

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare