sursa foto:  mediafax.ro

SURSE Panică în Sistem! Val de pensionări în Poliție

La 8 decembrie 2020, Curtea Constituțională a României va lua o decizie privitoare la impozitarea pensiilor de serviciu, de această hotărâre a CCR fiind vizați și polițiștii, și militarii, și angajații din Serviciile Secrete. Mai mult, pe surse, se aude că Guvernul Orban ar putea, în 2021, să taie salariile oamenilor legii, să le înghețe sau să modifice vârsta de pensionare. 

În acest context, potrivit informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, este panică în Sistem, polițiștii care au vechimea necesară pentru a se pensiona fiind în impas: să se pensioneze în decembrie sau să aștepte majorarea salarială de la 1 ianuarie 2021 – în acest ultim caz primind o pensie mai mare.

Conform surselor Bugetul.ro, mai mulți oameni ai legii au luat decizia de a se pensiona, iar la început de decembrie vom avea un val de pensionări în Sistem. 

Mi-am depus deja raportul de pensionare. Ies la pensie la început de decembrie, înainte de alegerile parlamentare. N-are rost să risc”, a declarat, pentru Bugetul.ro, un polițist.

Potrivit Legii salarizării unitare, salariile trebuie să crească de la 1 ianuarie 2021

Potrivit Legii nr. 153/2017, salariile polițiștilor ar urma să se majoreze.

„În perioada 2019-2022 se va acorda anual o creștere a salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare, fiecare creștere reprezentând 1/4 din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2018. Creșterea respectivă și data de aplicare se stabilesc prin legea anuală a bugetului de stat cu respectarea prevederilor art. 6 lit. h).”, se arată în legea citată.

Vezi și

EXCLUSIV George Maior și Florian Coldea – de la vârful SRI la catedra SNSPA!

Vești proaste pentru români! Facturile la gaz ar putea crește cu 200 de lei pe an

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare