sursa foto:  renasterea.ro

Mare atenție la ce cumpărați în această perioadă! Produse congelate vândute ca proaspete. Carnea este marele pericol

Cei  de la Protecția Consumatorilor au dat amenzi de 145.000 lei în urma unor controale în piețele din Călărași. ANPC a găsit insecte în mâncare, dar și pește congelat vândut pe post pe pește proaspăt.

Au fost verificate 17 magazine care vând pește, magazine mixte, brutării /patiserii și restaurante cu activități de livrare la domiciliu din oraşul reședință de județ.

Comisarii au dat tot atâtea sancțiuni contravenționale, respectiv 15 amenzi în valoare de 145.000 de lei și două avertismente.

De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la vânzare a 421 kg de produse alimentare în valoare totală de 7.420 lei, precum și oprirea temporară de la comercializare a 35 kg de produse de panificație/patiserie .

Ca urmare a abaterilor constatate în timpul controlului, a fost dispusă oprirea temporară a activităţii de prestări servicii alimentaţie publică sau comercializării produselor până la remedierea deficienţelor pentru 7 operatori economici.

Cele mai importante nereguli au fost:

– nerespectarea condițiilor de vânzare și păstrare a peștelui, produselor din pește şi a cărnii (spații neigienizate, utilaje cu grad avansat de uzură, cu rugină)

– existența la vânzare a unor produse alimentare modificate organoleptic (pește, produse din peşte, carne)

– abateri de informare-caracterizare la produse alimentare, respectiv lipsa etichetei de produs sau folosirea unor etichete cu informații incomplete.

– în cazul unităților de alimentație publică, cu autoservire, s-a identificat folosirea unor spaţii neigienizate, ustensile improprii, uzate, murdare, materii prime/produse culinare fără elemente de identificare-caracterizare, existența insectelor congelate în produsele aflate la păstrare, spaţii frigorifice cu rugină, neigienizate, nerespectarea regulii vecinătăţilor, lipsa informării în privinţa prezenţei ingredientelor alergene în preparatul finit

– s-au constatat practici comerciale incorecte, respectiv, înşelătoare (ex: comercializarea peştelui prezentat ca fiind proaspăt în contextul în care acesta provenea din peşte decongelat).

Citește și:

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Schimbare radicală! Scandalul termoscanerelor ia o turnură neașteptată

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare