sursa foto:  verticalnews.ro

Mare atenție! Se dau amenzi de până la 10.000 de lei-Legea a fost promulgată

Începând din luna martie, o categorie din populație riscă să fie amendată drastic. Mai exact se dă amendă de mii de lei pentru românii care stau la bloc.

Din păcate, românii au aflat recent că nu vor mai putea să își pună gazon în fața blocului și nici să își planteze flori în spațiul verde. Acest anunț a fost făcut în urmă cu puțin timp, iar mulți și-au exprimat deja dezacordul.

Primăria va fi cea care va stabili cine va putea să facă astfel de schimbări în fața blocului, după cum arată noul act normativ. În Sectorul 6 al Capitalei s-a stabilit de doi ani faptul că se va achita o sumă maximă de 2.500 de lei pentru apa consumată cu scopul de a uda arborii, florile plantate și gazonul natural.

În cazul în care locatarii nu vor respecta regulile impuse de primărie, vor fi aplicate amenzi usturătoare. Sancțiunile pornesc de la 500 de lei și pot ajunge la 10.000 de lei.

„Legea 196/2018 stabileşte şi sancțiuni în cazul nerespectării regulamentului de bloc, iar amenzile pleacă de la 500 de lei şi pot ajunge până la 10.000 de lei în cazul în care se schimbă de către proprietar destinaţia locuinţei sau spaţiului fără autorizaţiile şi aprobările legale, se modifică aspectul proprietăţii comune sau al neexecutarii de către proprietar a lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietari”, arată legea.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare