sursa foto:  cars.ro

Mare atenție, șoferi! Riscați o amendă usturătoare dacă veți staționa lângă aceste instituții

Vești proaste pentru șoferi! Potrivit unui proiect de lege înregistrat la Senat, ce vizează modificarea Codului Rutier, o simplă greșeală de a staționa în intervalul 07:00-20:00 în dreptul unităților de învățământ îi poate costa pe conducătorii auto 725 lei.

 

Proiectul legislativ urmăreşte introducerea în Codul Rutier (OUG nr. 195/2002) a unei prevederi legate de stabilirea unor spaţii special amenajate şi semnalizate pentru îmbarcarea sau debarcarea preşcolarilor şi şcolarilor, pe toate laturile de acces ale unităţilor de învăţământ.

Aceste locuri vor putea fi utilizate pe o durata de 20 de minute, în intervalul 07:00-20:00, de cei care îşi lasă sau iau copiii de la grădiniţe sau şcoli.

În această privinţă, proiectul stabileşte şi amenzi pentru şoferii, alţii decât cei îndreptăţiţi, care staţionează pe aceste locuri, în timpul zilei, respectiv de 4-5 puncte de amendă.

Dacă luăm în calcul punctul de amendă în valoare de 145 lei, putem afla că amenda pe care o poate primi un şofer care staţionează pe unul dintre aceste locuri speciale este cuprinsă între 580 şi 725 lei.

Proiectul de lege vizează şi alocarea în mod gratuit a cel minim două locuri sau cel puţin 5% din numărul total al locurilor de parcare pentru femeile gravide sau pentru vehiculele care transportă copii în vârstă de până la doi ani, lângă clădirile cu utilitate publică. Clădirile de utilitate publică pot fi şcoli, spitale sau clinici, bănci sau instituţii ale administraţiei publice, informează avocatnet.ro.

Aceste locuri ar urma să fie adaptate, rezervate şi semnalizate prin marcaje distinctive.

Atenţie! Prevederile proiectului nu se pot aplica. Iniţiativa legislativă trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgată de preşedintele statului şi să fie publicată în Monitorul Oficial pentru a fi pusă în aplicare.

Citește și:

USR-PLUS își calcă în picioare promisiunile! Încearcă să execute un șef angajat prin concurs și să-și pună un om de partid

Numirile pe filieră PNL continuă! O fostă miss ajunge la conducerea unui spital din România

EXCLUSIV Răsturnare de situație în MAI! Lucian Bode aplică, de fapt, Legea lui Marcel Vela

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare