amenzilor

sursa foto:  zf.ro

Mare atenție!Toți șoferii sunt vizați- Se dau amenzi uriașe

Vești importante pentru șoferii români! Noul Cod Rutier este mai drastic, ținând cont că, acum,amenda poate fi plătită la jumătate în 15 zile lucrătoare, și nu în 48 de ore cum se întâmpla până acum.

Lipsa locurilor de parcare reprezintă o mare problemă în București, iar sancțiunile pentru cei ce nu respectă legislația sunt destul de dure.

Un proiect de lege, aflat în momentul de faţă în dezbatere la Parlament, prevede ca şoferii care nu respectă legislaţia privind parcările să fie sancţionaţi cu amendă de până la 10.000 de lei, ajungându-se chiar la situaţia ca autoturismul să fie ridicat de autorităţi.

De asemenea, dacă nerespectarea indicaţiilor din locurile de parcare special amenajate pentru persoanele cu handicap nu erau sancţionate cu mai mult de 2.000 de lei, existând cazuri în care contravenientul nu era nici măcar amendat, ci doar „urecheat şi obligat să-şi mute maşina, acest lucru se va schimba într-un viitor apropiat. „Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se va sancționa cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”,se menționează în proiectul de lege cu pricina. În expunerea de motive care stă la baza proiectului, inițiatorii afirmă că în acest fel persoanele cu handicap vor avea posibilitatea de a beneficia de drepturile conferite de lege.

Sancționați dur vor fi și cei ce staționează pe trotuar.Oprirea neregulamentară (pe trotuar) poate scoate din buzunarele șoferilor indisciplinaţi o sumă cuprinsă între 250 de lei și 275 de lei, iar staționarea este sancționată cu 4-5 puncteamendă (500-625 de lei plus 3 puncte penalizare).

Noile prevederi au fost introduse în proiectul legislativ de către parlamentarii din Comisia de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor”.

Codul Rutier a adus și o veste bună,  şoferii au mai mult timp la dispoziție pentru a plăti amenzile rutiere reduse la jumătate! Astfel, dacă până la 1 octombrie, amenzile primite de la polițistul de la rutieră puteau fi plătite la jumătate în primele 48 de ore, acum timpul s-a prelungit până la un număr de 15 zile lucrătoare de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal.

 

Vezi și : Detalii neștiute ies la iveală! Dezvăluiri incredibile despre înlocuitorul Olguței Vasilescu

Alertă! Una dintre cele mai folosite bancnote dispare în 2018 – Grăbiți-vă să o schimbați!

Elena Udrea și Alina Bica nu se dau bătute! Scot toate armele din dotare – Ultima acțiune prin care vor să-şi obţină eliberarea

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare