sursa foto:  Facebook

Marea Britanie, apel la UE în privința Brexitului! Solicitare făcută duminică

Un nou apel făcut de Marea Britanie la Uniunea Europeană în privința Brexitului! Ministrul britanic al Comerțului, Liam Fox, a declarat în cadrul unui interviu, că ar fi lipsit de responsabilitate pentru Uniunea Europeană (UE) să refuze redeschiderea negocierilor asupra acordului de separare cu Marea Britanie, informează Reuters.

Premierul britanic, Theresa May, a declarat că doreşte să obţină modificări la acordul agreat anul trecut cu Bruxellesul asupra Brexitului, pentru a putea beneficia de sprijin în Parlamentul de la Londra. UE a subliniat că acordul nu poate fi renegociat.

„Vor ei să spună că ar prefera mai degrabă lipsa unui acord decât să negocieze?”, a declarat Liam Fox pentru Sky News. „Este în interesul nostru al tuturor să avem un acord, iar faptul că UE susţine că nici măcar nu doreşte să discute pe această temă mi se pare iresponsabil”, a adăugat el.

Cu mai puţin de două luni de la dată prevăzută pentru ieşirea Marii Britanii din UE, la 29 martie, Partidul Laburist de opoziţie a declarat că este inevitabil ca executivul să ceară o prelungire a termenului de negociere prevăzut în Articolul 50.

Fox, care anterior s-a pronunţat vehement împotriva prelungirii acestui termen, susţine că extinderea negocierilor fără să se ajungă la un acord nu ar rezolva nimic, însă este „total altceva” dacă Marea Britanie pur şi simplu ar avea mai mult timp la dispoziţie ca să-şi modifice legislaţia în vigoare pentru un Brexit fără probleme.

Fox este al doilea ministru britanic important care sugerează că o astfel de amânare ar fi necesară, după ce ministrul de externe britanic Jeremy Hunt a declarat joi că Marea Britanie ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a-şi adapta legislaţia.

Liam Fox a declarat că Marea Britanie ar putea părăsi UE fără un acord, dar că acest lucru ar fi în dezavantajul ţării sale.

Vezi și Pactul făcut de Carmen Dan! Revenire spectaculoasă! Cine a fost numit într-o funcție-cheie

Adevărul despre omul care l-a făcut KO pe Mircea Badea! Cine este, de fapt, ‘Tedi Motociclistul’

Vești importante! Cum vor fi recompensați cei care lucrează suplimentar

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare