sursa foto:  stiridecluj.ro

Marius Budăi, despre legea privind reglementarea pensiilor speciale: ‘Legea există. Cu siguranță nu va fi pusă în pericol implementarea PNRR dacă nu va fi depusă până la 31 decembrie’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a declarat despre legea privind reglementarea pensiilor speciale, că există şi că urmează să fie depusă în Parlament, siguranţă nu va fi pusă în pericol implementarea PNRR dacă nu va fi depusă până la 31 decembrie.

 

Începând de ieri (luni – n.r.) am început început dezbaterile într-o comisie tripartită, ca să îi spunem aşa. Am avut în prima parte a zilei vizita specialiştilor Băncii Mondiale, avem după-amiază şi spre seară discuţii cu specialiştii de la Comisia Europeană. Continuăm aceste discuţii pe toată perioada acestei săptămâni. Urmează să mai solicităm nişte date de la ministerele implicate cu aceste legi, apoi să avem ultima analiză şi un studiu de impact”, a spus ministrul Muncii.
El a precizat este că ”din discuţiile avute cu Comisia, nu suntem legaţi atât de tare de termenul de 31 decembrie, cât suntem legaţi de a discuta transparent”.

Marius Budăi a arătat că ”este mai important să ajungem la un acord final, decât să ne grăbim”.

Legea există. E posibil să nu fie aprobată sau publicată în Monitorul Oficial. Legea va fi cât de redepe depusă în Parlament. (…) Cu siguranţă nu va fi pusă în pericol implementarea PNRR dacă nu va fi depusă până la 31 decembrie, pentru că noi vorbim de cererea de finanţare 3”, a spus Budăi. El a menţionat că pensiile militare sunt incluse în lege. ”Am demonstrat că pensiile militare au trecut deja prin două reforme. Îndeplinim toate condiţiile din PNRR”, a spus el, conform news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare