sursa foto:  .g4media.ro

Măsuri dure! Guvernul Orban este pregătit: Am considerat o prioritate lupta împotriva coronavirusului

 

Ludovic Orban a anunțat că a considerat o prioritate lupta împotriva coronavirusului, și că statul român este pregătit pentru orice eventualitate. „Suntem pregătiți pentru orice eventualitate, avem toate procedurile și tot planul de măsuri stabilit, și ne adaptăm la orice fel de situație”, informează premierul.

Premierul Ludovic Orban a declarat că Romănia are un Guvern responsabil, și că deși a acționat dur pentru a preveni eventualele îmbolnăviri cu coronavirus, măsurile au fost necesare. „Sunt măsuri care sunt considerate severe, dar după părerea mea erau necesare și anume aceea de a-i intoduce în carantină instituționalizată, pe toți aceia care vin din localitățile de focar , și care sunt supuse măsurilor de închidere a localităților”, a spus premierul.

„Romănia are un Guvern responsabil, un Guvern format din oameni dedicați și profesioniști, care rezolvă problemele României”, a spus premierul

„Am considerat o prioritate lupta împotriva coronavirusului, pentru a preveni și pentru a combate posibila răspândire a coronavirusului.

Am luat decizii care țin de persoanele care vin din zonele, indiferent dacă vin din Italia, din Lombardia sau din Veneto, din localitățile izolate, sau vin din China și alte zone cu focar. Sunt măsuri care sunt considerate severe, dar după părerea mea erau necesare și anume aceea de a-i intoduce în carantină instituționalizată, pe toți aceia care vin din localitățile de focar , și care sunt supuse măsurilor de închidere a localităților.

De asemenea de a-i ține în carantină, sub forma izolării la domiciliu, pe cei care vin din zonele cu cazuri de coronavirus.

Avem pregătite, în fiecare județ, locații pentru această carantină instituționalizată, de asemenea suntem pe finalul procedurii de achiziție a tuturor materialelor, echipamentelor. substanțelor necesare, în cadrul Oficiului Național pentru Achiziții Cenralizate din subordinea Ministerului Finanțelor .

Lucrăm constant, practic Comitetul pentru Situații de Urgență a avut întâlniri de câte ori a fost necesar. Există celulă de criză, există grup de comunicare constituit pentru a comunica oficial toate informațiile, care sunt necesare a fi comunicate public.

Suntem pregătiți pentru orice eventualitate, avem toate procedurile și tot planul de măsuri stabilit, și ne adaptăm la orice fel de situație”, a asigurat premierul Ludovic Orban.

 

Vezi și:Un doctor a răbufnit pe tema coronavirusului: Mă ofer voluntar să mă infectez. Astfel de virusuri nu prezintă pericol decât pentru categoriile cu risc maxim

Mega-veste! Se acordă noi tipuri de concedii

Nebunie în MAI! Marcel Vela amputează drepturile polițiștilor? ‘Conduce la conflicte ireconciliabile

 

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare